Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Porsaita äidin oomme kaikki; ihanko totta!

1 kommentti

Tämä vekkuli joululaulu taitaa olla kaukana totuudesta. Emme me elä tasavertaisessa pikku karsinassa, jossa possut iloisesti heiluttavat saparoitaan ja röhkivät: sinä ja minä.

Tämä päivä opetti minulle pari totuutta, joihin aion ottaa kantaa kristillisestä arvomaailmasta käsin.

Tämä pohjautuu tuoreeseen kokemukseeni flunssaisesta lääkäriretkestä, sillä sehän siitä tuli. Matkan varrella tuli kuin kaupan päälle muutakin pohdittavaa. Kas näin se tapahtui:

Kömmin lähes unettoman yön jälkeen kaupunginosamme lähilääkäriin, sillä aloin jo saada kyllikseni köhäämisestä. Kaikki näytti lupaavalta, ei jonoa, ei pitkää odotusta, vaan pääsin yllättävän pian lääkärin käsiin. Stetoskooppi liukui pitkin selkää ja kylkiä ja sitten lausunto:”… jotain siellä on, eli ensin menet Herttoniemen sairaalaan keuhkokuvaan ja sitten Myllypuroon labraan. He lähettävät minulle tulokset ja niistä riippuen sitten saat sähköisen reseptin ja voit hakea lääkkeen apteekista.”

Kiitos ja mies matkaan:

Metrolla Kontulasta Siilitien asemalle, sieltä kävellen Herttoniemen sairaalaan ja varsin pian olikin kuva otettu. Sitten kävellen Siilitien asemalle ja metrolla Myllypuroon. Enää lyhyt kävelymatka labrakokeisiin. Matkan varrella mutkitteli pitkä ruokajono urheiluhallin alakertaan. Sairaalassa verta pulloihin ja takaisin metroon. Ruokajono oli edelleen pitkä. Kotona sitten tätä kirjoittaessa odotellaan sitä sähköistä reseptiä, josko pääsisi uudelleen pikkulenkille apteekkiin.

Monelle tuttua. Minulle ei niinkään, olinhan ollut etuoikeutettu käymään työpaikkasairaalassa, johon kaikki em. toiminnot on keskitetty ja jossa väsynytkin toipilas jaksaa liikkua. Tuo tämänpäiväinen lääkärilenkki pitkin itäistä Helsinkia otti lujille. Terveenä sen kyllä tekee mieluusti, mutta ei keuhkot vinkuen.

Emme siis ole kaikki äidin pieniä, herttaisia porsaita. Jotkut saavat herttaisempaa palvelua kuin toiset. Ja samaa voi sanoa noista leipäjonoista.

Onko minusta yhtäkkiä tulossa yhteiskuntakriitikko? Eikö suutarin pitäisi pysyä lestissään ja papin saarnatuolissaan? Ei!

Minun lekurimatkani on pientä monen muun epätasavertaisuuden rinnalla tässä maailmassa. Diakonia- ja lähetystyön tavoitteena on koko ihmisen hoitaminen, vaikuttimena Jumalan rakkaus. Emme saa paeta sen ajatuksen taakse, että sitten joskus Taivaassa on kaikki hyvin. Jumalan rakkauden suunnitelmiin kuuluu sekä Taivas että tämä maailma, johon Jumalan hyvyys ja kunnia haluaa kauttamme murtautua.

Sielun pelastus ja jokapäiväinen leipä tykötarpeineen eivät ole vastakohtia. Sairaitten puolesta rukoileminen ja lääkärissä käynti eivät sulje toisiaan pois. Vaikka tänään kyllä ajattelin, että rukouksessa, Jumalan hoidossa on kaikki samassa paikassa, eikä tarvitse lähteä edes ulos kylmään.

Maailmamme rakenteissa on jotain mätää, koskapa tulo- ja elämiserot ovat niin valtavat. Tämä ei voi olla Jumalan tahto. Meidän tulee rukoilla siis sitäkin, että yhteiskunnan vaikuttajilla ja päättäjillä olisi viisas ja vanhurskas mieli laittaa rakenteita kuntoon, niin että jokainen voisi nauttia Jumalan luomaa hyvyyttä ja Jeesuksen sovituksen tuomaa sielunpelastusta.

Sitten syntiinlankeemuksen olemme antaneet sielujemme ja elämämme vihollisen mellastaa liian rauhassa. Hän varastaa, tappaa ja tuhoaa. Meitä kutsutaan rohkeasti vaikuttamaan hyvää Jumalan meille antamin voimin ja varustuksin.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Porsaita äidin oomme kaikki; ihanko totta!

  1. Sain juuri lääkäriltä soiton, että sen verran keuhkoissa on tulehdusta, että tarvitaan lääkekuuri, jonka voin siis lähteä hakemaan apteekista. Homma hoituu ja olen siitä iloinen, vaikka tiedostankin, että homma ei hoidu näin hyvin kaikkialla maailmassa.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s