Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ei toivotut lapset, hyväksikäytetyt lapset, lapsisotilaat

2 kommenttia

Ei sellaisia pitäisi edes olla. Ei tätä blogia tarvitsisi edes kirjoittaa, eikä kirjoja ja uutisia tuollaisista pitäisi olla olemassa. Vaan toisin on. Syystä tai toisesta ei- tervetulleitten lasten määrää tuskin kukaan osaa laskea, mutta yksikin hylätty, hyväksikäytetty tai unohdettu lapsi on liikaa.

En tässä blogissa puutu aborttikysymykseen, se vaatisi oman juttunsa ja tässä aborttiviidakossa luvut ja kärsimykset ovat omaa luokkaansa.

Aihe blogiin nousi aamun Hesarin jutusta, joka koski vauvalaatikoita:” Puolassa puolustetaan vauvalaatikoita”. Jutun otsikon alla johdannossa sanotaan: ”Varsovalaisluostarin ” elämän ikkunaan” on hylätty yksitoista vastasyntynyttä”. Näistä laatikoista ei haluta luopua, koska niihin voi äiti jättää nimettömänä ja ilman rangaistuksen pelkoa epätoivotun lapsensa. Vauvalaatikko on siis luostari yhteydessä oleva ikkunalla varustettu lokero ja aina kun laatikon/ ikkunan ovi avataan, soi hälytyskello ja joku nunnista kiiruhtaa katsomaan, onko laatikkoon todella ilmestynyt uusi vauva. Ja näin hylätty lapsi pääsee elämän alkuun.

Puolalaiskaunpunkeihin on avattu puolensataa vauvaikkunaa, joihin on jätetty yli 40 lasta. Euroopassa tällaisia ikkunalaatikoita on parisataa.
Koko artikkeli löytyy siis 5.1.13 lauantain Helsingin Sanomista, artikkelin kirjoittaja on Pilvikki Krause ja otsikko:” Puolassa puolustetaana vauvalaatikoita”. Kannattaa lukaista läpi koko artikkeli ja katsoa samalla, mitä YK:n ihmisoikeuksien komitea on mieltä asiasta.

Nämä pelastavat enkeli- ikkunat taitavat olla pisara valtameressä. Herramme yksin osaa laskea, paljonko maailmassa hylätään lapsia, ja uskon, että Hän myös pitää niistä tilastoa.

Monella tavalla hyväksikäytetyistä lapsista on viime vuosina kirjoitettu paljon. Kirjoja enemmän on niitä, jotka kärsivät. Lapsuuden traumat sotkevat koko elämän ja myös läheisten elämän. Syylliset pääsevät useimmiten karkuun kuin koirat veräjästä. Lapsipornon ja pedofilian taustalla häärii usein mahtavan ammattimainen ja vaarallinen mafia.

Ihmiskauppa alkaa olla yksi tuottoisimpia bisneksiä. Pieniä lapsia myydään seksikauppaan. Pieniä poikia koulutetaan sotilaiksi ja laitetaan etulinjaan ammusten ruuaksi.

En halua lähteä tässä tämän enempää päivittelemään näitä ilmiöitä tai mässäilemään lasten kurjuuskuvilla. Me paadumme uutisiin, kun niitä alkaa olla liikaa.

Hei, haloo! Yksikin on liikaa!

Päivittelemisestä ei ole mitään hyötyä. Kauhistelemalla eivät asiat parane. Voihan siitä saada halpaa helpotusta omalletunnolle, mutta se ei riitä. Tarvitaan järeämpiä aseita.

Järein ase kaikessa yksinkertaisuudessaan on rakkaus. Se voi kuulostaa tekopyhältä sanahelinältä. Mutta jos rakkaus on todellista, Jumalan Pyhän Hengen vaikuttamaa, ei se jätä meitä kylmiksi, vaan alkaa näkyä asenteissamme, mielipiteissämme ja lopulta teoissamme. Rakkaus heijastaa aina rakkautta ympäristöönsä. Oikein ymmärretty rakkaus muuttaa maailmaa, murtaa kovuutta, sulattaa jäitä, karkottaa pelot, vastustaa Saatanan tekoja. Suurin maailmaa muuttava rakkaus näkyi ristillä, jossa Jeesus kantoi syntimme ja sairautemme.

Kristittyinä tehtävämme ei ole laulaa kuorossa, joka siunailee ja päivittelee maailman menoa, vaan lähteä rakkauden voimaannuuttamana viemään Jumalan rakkautta eteenpäin. Täytetään maailma Jumalan rakkaudella ja hyvyydellä, niin tämän blogini kaltaiset otsikot vähenevät. Pyhä Henki ohjaa Jumalaa rakastavia ihmisiä tekemään oikeita, rakkaudellisia tekoja.

Saamme levätä Herran läsnäolossa ja antaa Hänelle luvan täyttää koko olemuksemme, jokainen solumnme ja ajatuksemme Hänen parantavalla rakkaudellaan. Tästä alkaa vaikuttamisen polku, maailman muuttamisen valtatie. Puhunko suuria sanoja? Puhun, koska Herramme on suuri. Kourallinen Jeesuksen opetuslapsia sai ihmeitä aikaan Pyhän Hengen voimassa. Siinä porukassa saamme olla mukana ja ihmetellä, miten Herra alkaa toimia.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Ei toivotut lapset, hyväksikäytetyt lapset, lapsisotilaat

  1. Tärkeä mutta raskas aihe. Omalla sydämelläni Venäjän lapsivangit. Riittäähän näitä, pitää vaan valita kohde ja olla sille uskollinen sillä avulla jonka voi antaa.
    Jumala armahtakoon maailman lapsia kaikkialla ja kaikissa olosuhteissa. Kuinka Hän voi toimia? Meidän ja vain meidän kauttamme.
    Me olemme tässä ajassa se Kristusruumis jolla on sydän kädet, jalat, varat ja tahto tekemiseen, Jumalan armosta, omalla kohdallamme.

    Tykkää

  2. Kullekin Herra antaa juuri sen sopivan kohteen. Meidät on valittu välittämään Hänen rakkauttaan ja siihen Hän antaa voimansa.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.