Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ilman Pyhää Henkeä olemme kuin auto ilman moottoria

2 kommenttia

Ostat komean auton kaikilla lisävarusteilla. Istut sen pehmeillä penkeillä ja nautit auton uudesta tuoksusta. Starttaat. Kappas, mitään ei tapahdu: konepellin alla ei ole moottoria. Eikä sitä löydy peräkontistakaan. Ei yhtään mistään.

No, eipä hätää. Onhan sinulla komia auto ja pehmeät penkit ja uuden auton uusi tuoksu. Pitäisikö sen vielä liikkuakin!

Kirkkojen tulevaisuus ei ole niiden komeudessa. Kirkot eivät uudistu rakentamalla lisää rakenteita. Ilman Pyhää Henkeä kirkot ovat parkkipaikalle jämahtäneitä autoja. Ja pahaa pelkään, että siellä on isoja ja pieniä, uusia ja vanhoja kaaroja, joista puuttuvat moottorit. Väki istuu paikoillaan, mutta mikään ei liiku.

Kirkot eivät ole vain rakennuksia. Ei rakennuksia voi syyttää elämän puutteesta. Rakennuksethan ovat puitteita.

Kirkko koostuu ihmisistä. Niinpä kirkkojen uudistuminen alkaa myös ihmisten uudistumisesta. Siellä, missä Pyhä Henki toivotetaan tervetulleeksi, siellä Hän alkaa toimia, muuttaa ihmisiä, ilmapiiriä, uudistaa toimintaa, herätellä nukkuvia eloon ja toimintaan, varustaa armolahjoillaan ja voimallaan.

Herkästi Hän tulee toivottuna ystävänä,mutta tuo tullessaan väkevän voiman. Herkästi Hän myös poistuu, jos Hän kokee olevansa ei- toivottu vieras. Usein Hänen poistumistaan ei edes heti huomaa.

Ja miten minä voisin kuvitellakaaan eläväni kristittynä ilman Pyhää Henkeä! Miten voin ajatellakaan pystyväni toimimaan Kristuksen todistajana ilman Pyhän Hengen voimaa! Ihmeen pitkälle sitä on pystynyt. En enää. Enkä halua enää toimia ilman Häntä.

Siksi, tule Pyhä Henki, ole elämäni moottori. Auto on luotu liikkumaan. En halua juuttua parkkipaikalle. Haluan elämän baanalle.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Ilman Pyhää Henkeä olemme kuin auto ilman moottoria

 1. Niinhän se Lutherus sanoo: ”Kirkko ei ole mikään puu eikä kivi, vaan uskovaisten ihmisten joukko…”

  Tykkää

 2. Rakas Heikki!
  Voiko muna opettaa kanaa?
  Ei voi, mutta silti, Joh. 14: 23 – Jeesus vastasi ja sanoi hänelle:” Jos joku rakastaa minua niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan”!

  Niin olemme tyhjiä, kuolleita, ilman Pyhää Henkeä, ei ulkoinen komeus mitään auta. Kuitenkin Jeesus sanoo edelleenkin että jos me jotain Hänen nimessään anomme, hän sen meille antaa. Olisiko Hänelle mieluisampaa pyyntöä kuin: Rakas Herrani Jeesus, täytä minut Pyhällä Hengelläsi, nyt ja aina uudestaan! Tahdon palvella Sinua, varusta minut.

  Jälleen kerran eräs hengellinen laulu päättyy sanoihin:” Astiat vain kallis Herra, tule täytä itse niin, että elämäsi meissä muitakin veis taivaisiin!”

  Samaa kuin sinä, tarvitsen minäkin, muistetaan tosiamme rukouksin uskoen saavamme, ja me saamme! Herra on hyvä! Kiitos Jumalalle!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.