Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Voisiko uskonnollisuus ollakin sielunvihollisen hämäystä

7 kommenttia

Mitä uskonnollista on siinä, että Jeesus paransi sairaan, tai vapautti riivatun, tai ruokki tuhansia ihmisiä pikkupojan vähäisillä eväillä, tai puhui aikansa tapoja vastaan naisen kanssa, tai kosketti spitaalitautista, tai nukkui myrskyssä ja sitten tyynnytti myrskyn, tai käveli veden päällä, tai käski Pietarin hakea kalan suusta verorahan, tai jopa rikkoi sapattimääräyksiä….olkoon, näitä juttuja riittäisi.

Mitä uskonnollista oli siinä, kun Jeesus lähetti opetuslapset julistamaan Taivasten valtakunnan läheisyyttä parantamalla sairaita, herättämällä kuolleita, puhdistamalla spitaalisia ja ajamalla pois pahoja henkiä.

Entä Jeesuksen opetukset: arkielämän arvoja, tolkun elämäntyyliä, lähimmäisen huomioimista, ihmisten kunnioitusta, pelkojen voittamista, rauhan ja ilon saamista, tekopyhyyden välttämistä, aitoutta ja rehellisyyttä… mitä uskonnollista tässä on!

Ai, niin se Jumala! Jeesus sanoi olevansa Jumalan Poika ja ainoa tie Jumalan tuntemiseen ja yhteyteen. Mutta onko tämäkään uskonnollista? Onko Isä Jumalakaan uskonnollinen? Oliko maailman luominen uskonnollinen teko? Entä se, että ihminen luotiin elämään Jumalan yhteydessä viljelemään ja varjelemaan luotua maailmaa?

Olen alkanut entistä enemmän tajuta, että uskoni Jumalaan onkin elämää Jeesuksen tuntemisessa, vanhurskautta, iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä ja Jumalan antamien, elämän omien arvojen toteuttamista maailmassa.

Usko on yhteyden iloista ja vapaata tanssia Jumalan kanssa.

Saan olla mukana rukoilemassa ja toteuttamassa sitä, että Jumalan hyvä ja rakkauden valtakunta tulisi maan päälle.

Ettei vain uskonnollisuus olisi yksi vihollisen tapa saada ihmiset pois läheisesta uskon yhteydestä Luojansa ja Lunastajansa kanssa.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

7 thoughts on “Voisiko uskonnollisuus ollakin sielunvihollisen hämäystä

 1. On tässä jatelmassa ainakin jotain ajattelemisen arvoista. Itse asiassa kaikki sanamme ovat ihmisten keksintöä, myös sana ”uskonnollisuus” . Muistaakseni Urho Muroma oli kovasti vastaan tämän sanan käyttämistä. Se sekoittaa monen ajattelumaailmaa. Ei myöskään pitäisi puhua kristinuskosta uskontona vaan Kristus-uskosta!

  Tykkää

 2. Luin nuorena uskovana aikoinaan paljon Yrho Muroman kirjoja, niistä sai rakennuspohjaa uskolle runsaasti.

  Tykkää

 3. Mun mielestä paras on ollut 1948 ilmestynyt kirja ”Poliisilyhty vai taivaanvalo”. Siinä viedään meidät taivaan valokeilaan!

  Tykkää

 4. Taivaan valokeilassa ihminen pysyy tiellä, vaikka ympärillä olisi kuinka pimeää tahansa.

  Tykkää

 5. Heikki olet taas oma itsesi, tämä on parasta sinussa, olet Herramme aito ja innokas todistaja, oi kuinka nautin! HYVÄ, hyvä, hyvä 🙂 jaa vaan tätä ilouutista uudestaan ja uudestaan! Kyllä maailma omaansa huutaa liikaakin!

  Tykkää

 6. Samoja ajatuksia itsellä. Ihmiset tekee kaikkia turhia liirumlaarumeja, tarttuvat lillukan varsiin ja hukkaavat pääasian näköpiiristä. Jeesus puhui Jumalasta Isänä, joka pitää meistä huolen ja rakastaa meitä, jotta saisimme elävän suhteen Hänen kanssaan. Suoran yhteyden Taivaallisen Isään ❤

  Tykkää

 7. Kiitos, Elsi
  usein hyvä tulee parhaan esteeksi, eli harras uskonnollisuus estääkin pääsemästä Jumalan läsnäoloon ja todelliseen yhteyteen Hänen kanssaan

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s