Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kalevi Heinonen: Jumalan varassa.

3 kommenttia

Blogitaivaan ensimmäisenä blogivieraana kirjoittaa Kalevi Heinonen:

Kalevi_HeinonenOlen joutunut pohtimaan eläkkeellä ollessani paljon sairauden kysymyksiä. Tosin Jumala johti minut jo työssä ollessakin tutkimaan aihetta ja lukemaan kirjoja. Minulla todettiin lonkissa molemmin puolin paha kuluma. Jumala oli jo valmistanut minua antaen profetian: tulen parantumaan.

En jäänyt sen varaan, vaan tutkin Raamatusta asiaa, Jes 53:3-5 on mielijakeitani. Myös Ps 103:1-5 on hyvä. Uusi Testamentti lainaa tuota Jesajan sanaa Matt 8:17, (siinä on aoristimuodot: otti päälleen ja kantoi sairautemme). Olen ymmärtänyt, että se tarkoittaa: se on jo tehty! Itse en osaa kreikkaa kuin sanakirjasta.

Tuo kuluma eteni siihen pisteeseen, että työpaikkalääkäri ehdotti leikkausta. Sanoin hänelle: laitetaan vain jonoon, mutta uskon ettei leikkausta tarvita, Jumala parantaa. Siinä kävi niin, että Jumala vastasi minulle. Tämä tapahtui 2002 enkä ole vielä tarvinnut leikkausta. Eikä kipua ole ollut sen jälkeen.

Nyt on uudet sairaudet ja odotan taas Jumalan apua. Olen kylläkin joutunut sairaalahoitoon. Dialyysiä käyn kolmesti viikossa. Tälläisiä kuuluu minulle. Jumalan varaan pitää jäädä jatkossakin.

Kirjoittajan esittely:

Olen kasvanut Oronmyllyn vaikutuspiirissä Parikkalassa. KRS on siis tuttu. Opiskelin Raamattuopistolla Kauniaisissa nuorisonohjaajaksi. Viimeinen työpaikkani oli Imatralla. Jäin eläkkeelle 2005. Olen harrastanut Raamatun tutkimista koko ikäni. Jumala on antanut myös armolahjoja. Ne eivät ole kerskailun aiheita, koska ne on armosta annettuja ja Jumala voi käyttää niitä, jos me viritämme ne palaviksi. ”Sen uskonmäärän mukaan, mikä on meille annettu.” Pidän Raamatun sanaa ohjeenani ja haluan totella Pyhän Hengen opastusta.

Kirjoittaja: Taivasvieras

Blogitaivaan vieraileva kirjoittaja

3 thoughts on “Kalevi Heinonen: Jumalan varassa.

 1. Kiitos, Kalevi
  kirjoitit avoimesti rohkaisevan blogin: Herra on meidän parantajamme ja kipumemme kantaja, voimia sinulle!

  Tykkää

 2. Koska olen uusi ”näillä rintamilla”, niin ei kukaan tunne minua ja rohkene heittää keskustelua.
  Voisin rohkaista muutamalla heitolla.
  Onko Jumalan tahto parantaa?
  Jos on, niin parantaako Jumala aina?
  Vai parantaako Jumala lääkäreiden/sairaalan kautta?
  En näitä laita siksi, että tietäisin vastaukset jo valmiiksi. Haluan kuulla mitä toiset ovat löytäneet.

  Tykkää

 3. Miksi hyvä uskova kokee ikäviä asioita ja jopa kärsii? Koska sellainen ymmärtää enemmän, joka on kokenut jotain samaa kuin toinen kärsivä. Minusta Jumala ei aina paranna. Miksi ei, syyn tietää vain Jumala. Minusta se on Jumalan siunaus, että on lääkäreitä ja heillä osaamista hoitaa sairautta. Jumala pystyy siunaamaan meitä monenlaisilla taidoilla ja kyvyillä sekä tekemään suoria ihmeitäkin. Minusta ehkä ennemmin Jumalan tahto on, että me uskomme Jeesukseen Kristukseen ja vastaanotamme armon kuin paraneminen, vaikka Jumala kyllä myös parantaa. Tässä omia pohdintoja pähkinänkuoressa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.