Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tervetuloa Pyhä Henki

3 kommenttia

Olen kuullut sinusta paljon. Ja se, mitä olen kuullut ja itse myös hiukan kokenut on antanut sydämeeni kaipauksen saada kokea lisää.

Kun toivotan sinut tervetulleeksi, tiedän avaavani oven todellisuudelle, joka tulee yllättämään. Saatan joutua muuttamaan mielipiteitäni. Haitanneeko tuo, enhän minä ole muutenkaan aina oikeassa ollut. Teologiani joutuu syyniin. No, se ei ole ensimmäinen kerta. Monta juttua on pitänyt tarkistaa sitten papiksi valmistumisen päivien. Uskoni muuttuu. Heikko se on ollut tähänkin asti, kyllä se kaipaakin uudistusta.

Ja mitä muuta teetkään, sen sinä parhaiten tiedät. Minulle riittää tieto, että sinä et tee minulle väkivaltaa, siksi uskallan sanoa, vaikka arkaillenkin: olen valmis. Moneen joutavaan olen jo tuhlannut liikaa aikaa.

Uskallanko pyytää, että kun tulet, niin älä pelkästään hipaise sieltä täältä, vaan anna palaa, anna tuulla. Ei sinun rohkeuttasi tarvitse epäillä, omaa uskallusta tässä….

Vaikka yliminä karjuukin vastaan, niin silti pyydän, auta minua heittämään ulos elämästäni tyhjänpäiväisyys, pinnallisuus, teeskentely, omahyväisyys, itsekeskeisyys ja narsistiset taipumukseni. Nämä jutut alkavat ärsyttää jo itseänikin, saati sitten lähimmäisiäni.

Ja kun näet minussa muutakin mieltäsi murehduttavaa, niin auta minua siitä luopumaan. Auta tajuamaan, miten paljon parempaa annat tilalle ja ettei tällä tiellä ole kyse persoonani tuhoamisesta, vaan sen rakentamisesta.

Herra, kirkkosi tarvitsee uusia, raikkaita tuulahduksia, Kristuksen hyvää tuoksua, Hengen parantavia voimia, Jumalan läsnäolon todellisuutta. Kirkkosi palvelijana minäkin tätä kaikkea tarvitsen.

Vaikka kaipuuni ailahteleekin, silti tätä uudistusta rukoilen:

Että maailma saisi oikean todistuksen Jeesuksesta.

Että kärsivät ihmiset saisivat kokea kirkossa parantavan kosketuksesi.

Että sinun pöytäsi ääressä yksinäiset löytäisivät yhteyden, nälkäiset ravinnon, särkyneet eheyden ja eksyneet tien kotiin.

Tule Pyhä Henki, päivitä sieluni data ja pidä minut lujasti verkostossasi, joka elävänä rihmastona kasvaa ja välittää elämää luomassasi maailmassa.

Että yhä useampi ylistäisi Kolmiyhteistä Jumalaa, Isän rakkauden, Jeesuksen armon ja Pyhän Hengen yhteydessä.

Aamen.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

3 thoughts on “Tervetuloa Pyhä Henki

 1. Mulla on vahva tunne, että tämä Heikin rukous kuultiin. Se oli niin kaunis, että se varmasti nousi suoraan Jumalan sydämeltä.

  Tykkää

 2. Kiitos Heikki ! Pyhä Henki, joka on meille annettu Room 5:5
  Tervetuloa Pyhä Henki opettamaan, johdattamaan, rukoilemaan, kirkastamaan Jeesusta, vakuuttamaan toivosta, täyttämään, voiman antajaksi, hedelmää tuomaan , rakkautta vuodattamaan, Sanan miekkaa käyttämään, armolahjoja jakamaan jne.

  Tykkää

 3. Olipas ihana blogi Heikki! Oli pakko laittaa jakoon. Kiitos ja siu

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s