Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Raamatun salakuljettaja

2 kommenttia

Nyt siitä on helppo puhua. Jopa kunniallista. Perestroika muutti kaiken. Mutta 1960- 70- luvun vaihteessa, kun jäin kiinni Neuvostoliiton tullissa, oli se pelottavaa. Kuulustelujen jälkeen minut karkotettiin maasta ja minulle sanottiin, että en ole enää tervetullut Neuvostoliittoon. Enkä mennyt, en edes yrittänyt. Mutta historia muutti kulkuaan: Neuvostoliitto hajosi ja Venäjä palasi takaisin. Ja minä palasin useita kertoja Venäjälle.

Silloin olin nuori ja uskalsin- entä nyt, uskallanko ottaa riskejä Jumalan valtakunnan asioissa?
Silloin pelkäsin kuulusteluissa- entä nyt, olenko tullut yhtään rohkeammaksi?

Nyt on helppo rehvastella Raamattujen salakuljettamisella ja koota vanhentunutta sädekehää päänsä päälle- silloin olin hiljaa ja vuosien ajan kannoin pientä pelkoa sydämessäni.

Nuoruuden innon piikkiin voi laittaa paljon uskallusta ja riskien ottokykyä. Vanhemmiten tulee viisaammaksi ja varovaisemmaksi. Mutta onko se oikein? Pitäisikö palata tuohon nuoruuden innokkuuteen ja vain lisätä siihen iän tuomaa kokemusta. Herramme, joka vaikuttaa historian kulkuun, suurten kuvioiden muutoksiin, on myös minun kanssani minun historiassani.

Empien tämänkin blogin kirjoitan: itseänikö ja seikkailujaniko tässä mainostan. Sitäkin! Voi minua!

Mutta sitten tulee mieleen Sananlasku: ilman taitoa ei ole intokaan hyväksi! Ei kai ole Raamatun vääristelyä sanoa toisin päin: ilman intoa taitokaan ei auta, kehottaahan Sana, olkaa aina innokkaat Herran työssä.

Hengen palavuudessa on intoa ja taitoa oikeassa mittasuhteessa!

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Raamatun salakuljettaja

 1. Mihin Jumala lähettää, Hän antaa tarvittavan viisauden ja voiman. Kun vain vanhempinakin osaisimme totella ja kulkea johdatuksessaan. Kuunnellen Pyhän Hengen ”kuljetusta”, seuraten Jeesuksen jälkiä, ristiä kantaen. Tähän antakoon Jumala meille rohkeutta.

  Tykkää

 2. Aivan niin kuin Kalevi tuossa sanookin!
  Hienoa Heikki että kerroit, se antaa taas uutta näkökulmaa sinunkin persoonaasi!

  Minäkin olen sen ikäinen että muistan nuo ajat ja sen kuinka vaarallista silloinen toiminta oli. Kirjoitettiinhan siitä sitten myöhemmin paljonkin ja puhuttiin myös. Salakuljettaminen oli todellakin vaarallista, eivätkä kaikki pitäneet sitä kunniallisenakaan. Minulle kuitenkin tulee mieleen Ramatusta sanat että ennemmin tulee totella (kuunnella) Jumalaa kuin ihmistä..

  Vaikka ikäännymme, ei Jumala armolahjojaan kadu. Uskon että meille kullekin riittää työtä loppuun asti, vaikkakin vähän erilaista. On siunattua saada kulkea Herran askelissa Hänen viitoittamaansa ja valmistamaansa tietä. Jumalalla ei ole lahjattomia lapsia ja kaikkia Hän rakastaa ja auttaa, kaikissa elämämme vaiheissa! Kiitos Jumalalle.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s