Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Silloin suumme hersyi naurusta

7 kommenttia

Nauraa Jumalan kanssa! Menee liian pitkälle. Itkeä pitää syntejään ja maailman menoa. Ei tässä ole aihetta iloon saati nauruun. Sitä paitsi nauraminen kuulostaa kovin kevytmieliseltä, eikä sovi hartaalle uskovaiselle. Ihanko totta?

Onko nauru siis syntiä?
Eikö Jumala luonutkaan naurua?
Ovatko kyyneleet hurskaampia kuin nauru?
Onko kirkossa aina oltava vakava?
Onko vakava kristitty jotenkin uskottavampi kuin iloinen kristitty?
Onko sanoma Taivaasta ja pelastuksesta haudanvakava juttu?

Tämän viimeisen kysymyksen pitäisi jo soittaa kelloja, ei kuolinkelloja, vaan herätyskelloja: Jeesus on tullut antamaan yltäkylläisen ja iankaikkisen elämän. Siis elämän, ei kuolemaa! Iloa, ei surua! Ja ihmisillä on oikeus kuulla tämä hyvä uutinen.

Psalmi 126:1-2 ” Kun Herra käänsi Siionin kohtalon, se oli meille kuin unta. Silloin suumme hersyi naurua ja riemu kajahti huuliltamme.”

Samassa psalmissa kyynelin kylvetään ja riemuiten korjataan satoa.

Jumalan lapsilla on lupa lähestyä Isää iloiten ja riemuiten, itkien ja nauraen. Sellaisen kuvan Jumalasta on Jeesus meille jättänyt ja sitä kuvaa Pyhä Henki edelleen meille avaa.

Saanko kysyä: milloin viimeksi nauroit Jumalan kanssa? Vai onko tämä liian hankala kysymys? Helpottaakseni sinua, sanon: ihan samaa kysyn itseltäni! Kaikenkarvaisen uskonnollisuuden ja maallistumisen keskellä on hyvä näyttää, miten suhde Jumalaan voi olla täynnä iloa, elämää, vapautta, toivoa, rohkeutta…ja miten siihen mahtuu myös hersyvä nauru, koska Jumala nyt vaan on niin hyvä!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

7 thoughts on “Silloin suumme hersyi naurusta

 1. ”Jotka Häneen katsovat, säteilevät iloa, eivätkä heidän kasvonsa punastu häpeästä” Ps 34:6
  ”Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne” Neh 8:10
  ”Antamaan heille iloöljyä murheen sijaan ja ylistyksen viitan masentuneen hengen sijaan” Jes 61:3
  Ilo ja riemu avautuuu aina katsoessamme Kaikkivaltiaaseen. Ylistys Jumalalle!

  Tykkää

 2. ”Iloitkaa. Vieläkin minä sanon: Iloitkaa!” Paavali

  Tykkää

 3. Kiitos, Sini,

  sinun ja Kalevin antamat raamatunkohdat vahvistavat viestiä ilosta. Vieläkin lisää iloa sinulle!

  Tykkää

 4. Sunnuntaina sain tirskahtaa nauruun Raamattuopetusta kuunnellessani. Opettaja totesi:”ei se Jeesusta aikanaan seurannut väki ollut sen ajan maailmassa niin kovin kummoista ja kun mekin nyt tässä toisiamme kastomme,emme taida kovin kaksista väkeä olla”. Joku olisi saattanut loukkaantua,mutta usea meistä talvi-iltapäivän sohjosta messuun tarponeista,tunnisti tuosta jotakin totuutta. Ei kaksisia maailman silmissä, mutta Kuninkaan tyttäriä ja poikia kuitenkin.:) Ihan hyvä osa.

  Tykkää

 5. Jumala on meidät luonut emmekä ilman kaikenlaisia tunteita ihmisiä olisikaan. Ei hän halunnut meistä nukkeja vaan ihmisiä, rakastavia, kaipaavia, iloisia, surullisia, rakastavia ja jopa vihastuviakin. Kaikki tunteet ovat sallittuja ja kaikella on aikansa, niinhän Sarnaajassakin sanotaan.

  Olin taas kerran ollut kovin sairas, ja tyttäreni tuli rukoilemaan kanssani. Minulla oli korkea verenpainepiikki ja siinä rukoillessamme sain ylistyksen Hengen. Verenpaine, jonka olisi luullut nousevan, laski samassa kun aloin ilolla ylistää. Itkin ja nauroin. Tyttäreni kasvot loistivat kun hän sanoi nähneensä mikä muutos minussa tapahtui. Herra on hyvä.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.