Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Katso ylös. Kuninkaan siunaama.

3 kommenttia

Raamatustako? Ei, vaan aamun aviisista eli Hesarista! Mutta ihan hyviä toivotuksia. Ja tarpeeseen tänäänkin.

Katso ylös: Hesarin mukaan kummat merkit piristävät toria Malmilla. Helsinkiläisillä nuorisotaloilla valmistetaan liikennemerkkejä muistuttavia merkkejä lyhtypylväisiin. Idean isä on kuvataiteilija Otto Karvonen, joka sanoo tämän olevan ”spontaania aktiviteettia liittyen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen”. Katso ylös on yksi näistä merkeistä. Aamun Hesarista kuva teksteineen löytyy sivulta A21. Kuvan alla teksti: ohje malmilaisille.

Hieno juttu! Tuo ohje on hyvä kaikille: katso ylös! Tulkita saa varmaan ihan vapaasti: Katso ylös, putoaako lunta katolta, on nyt ajankohtainen. Katso ylös, Taivaaseen, Jumalan puoleen on aina ajankohtainen. Psalmin kirjoittaja nostaa katseensa ylös vuorille ja kyselee, mistä apu tulee: apu minulle tulee Herralta. Katso Jumalan puoleen, ei vain toivoen parasta, vaan odottaen ja kiittäen ja innolla. Itse universumin Luoja haluaa auttaa sinua kaikissa asioissa, niin maallisissa kuin hengellisissä, eikä näitä kahta tarvitse toisistaan erottaa.

Kuninkaan siunaama: aamun aviisin mukaan ( sivu B12) ” jalkapallokuningas” Jari Litmanen antoi aikoinaan poskipusun kaksivuotiaalle Thomas Lamille ja sanoi, että hänestä tulisi hyvä jalkapalloilija ja nyt kaveri kolkuttelee Suomen maajoukkueen portteja. Että sillä lailla. Hieno juttu tämäkin.

Hesarihan on kuin Raamattua lukisi!

Mutta takaisin Kuninkaan siunaamiseen. Sanalaskut 10: 22 lupaa: ” Herran siunaus menestyksen antaa, omin voimin sitä ei lisätä.” Maailmankaikkeuden Kuningas haluaa siunata meitä. Ns Aaronin siunaus: Herra siunatkoon meitä ja …pitäisi kuulemma rukoilla lupauksena, ei niinkään toivotuksena eli: ” Herra siunaa meitä ja varjelee meitä, Herra kääntää kasvonsa meidän puoleemme…” Saamme siis omistaa valtavan siunauksen juuri tälle päivälle.

Ja saamme jakaa siunauksia muillekin. Siunatkaa, älkää siunailko! Eikä haittaa, jos Litmasen tavoin jollekin poskisuudelmankin annamme ja ikään kuin profeetoimme kaikkea hyvää ja Jumalan siunausta hänen elämäänsä.

Kirousta on jo maailmassa ihan tarpeeksi. On aika alkaa siunata!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

3 thoughts on “Katso ylös. Kuninkaan siunaama.

 1. Heikki. En tiedä sopiiko psalmin paikka, jonka tähän laitan, ollenkaan aiheeseesi mutta kun olen niin näiden lumossa 🙂 edelleenkin Daavidin psalmeja. 56: 9-12 (näiden kauneuden tähden)
  Heräjä minun sieluni; heräjä, harppu ja kannel. Minä tahdon herättää aamuruskon.
  Herra sinua minä kiitän kansojen joukossa, veisaan sinun kiitostasi kansakuntien keskellä.
  Sillä suuri on sinun armosi ja ulottuu hamaan taivaisiin, ja sinun totuutesi pilviin asti.
  Korota itsesi yli taivasten, Jumala ja kunniasi yli kaiken maan.

  Kuten huomaat, käytin tässäkin v38 käännöstä, sen saa suomentaakin jos haluat 😉
  Rännästä huolimatta, hyvää päivän jatkoa!

  Tykkää

 2. Jatkan vielä vähän kun tulin maailmalta 😉 Hieno tapa olisikin lukea tuo Herran siunaus noin! Entäs se loppu? Pitäisikö sitten sanoa Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä? Nimessä, ei nimeen? Olisiko siinä jotain eroa?

  Ja nuo psalmin säkeet, kohotetaanhan siinäkin katse ylöspäin, vai mitä, eli suunta on oikea? 🙂

  Tykkää

  • Mihin Herran siunaus loppuu: me olemme tottuneet Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, mikä on aivan oikein, koska uskomme Kolmiyhteiseen Jumalaan, mutta siunaus ei mene tyhjiin, vaikka emme käyttäisi tuota nimeä.

   Tykkää