Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Innostaa ajatellakin, mitä Pyhä Henki voi

10 kommenttia

Hän ei ole Jumalan kolmas ketju tai toinen varamies. Hän on myös Jumala. Hän on Isän lahja Jeesuksen seuraajille. Hän on Jumala meidän kanssamme: Jumalan ja kirkkauden Henki asuu yllämme ( 1.Piet.4:14) Hän tutkii Jumalan syvimmät salaisuudet ja ilmoittaa niitä meille ( 1.Kor.2:10)

Vau! Emme ole pulassa, vaikka koemme heikkoutta. Emme ole yksin, vaikka sitäkin koemme. Kokemuksiemme yläpuolella on tietoisuus Hänen läsnäolostaan meissä, kaikkina vuorokauden aikoina, kaikissa mahdottomissakin paikoissa, lohduttajana, valmentaja, auttajana, Kristuksen kirkastajana.

Rukoukseen tulee lisää ulottuvuksia. Uskon elämään uusia mahdollisuuksia. Arkeen ilmestyy juhla. Yliluonnollinen alkaa näkyä meissä luonnollisella tavalla. Armo alkaa toteutua armolahjoissa ja kunnioituksen ilmapiirissä. Rakkaus täyttää maljat ylivuotavasti.

Nousee uusi sukupolvi vanhoja ja nuoria, jotka janoavat lisää Herran läsnäoloa eli Pyhän Hengen voimaa ja läheisyyttä. Tämä Hengen johdatukseen ja voimaan luottava sukupolvi lähtee ennakkoluulottomasti kaikkeen maailmaan täyttämään Mestarin antamaa lähetystehtävää: johdattaa ihmiset Jeesuksen tuntemiseen ja Jeesuksen yhteydessä kasvamiseen.

Janotaan, odotetaan, iloitaan, ollaan valmiit: Herra, tässä olen, lähetä minut ja varusta minut työhösi sinun kanssa.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

10 thoughts on “Innostaa ajatellakin, mitä Pyhä Henki voi

  1. Tämäpä oli innostavaa ja rohkaisevaa! Tuota janoan ja ilolla odotan.

    Tykkää

  2. …ja siihen vastataan. Kiitos, Eija, iloa!

    Tykkää

  3. Niin totta taas Heikki!

    Meillä, naapurissani, kokoontuu pieni ilosanomapiiri joka toinen torstai. Juuri eilen en voinut sinne lähteä ja tyttärenikin oli käynyt lääkärissä ja saanut antibioottikuurin pitkään jatkuneeseen tautiinsa. Soitin ystäväperheeseen, kerroin tilanteen ja kysyin tulisivatko he nyt minun luokseni. Tulivat, tyttärenikin tuli taudistaan huolimatta.
    Yksi uusi henkilökin oli mukana.

    Kävimme ne Raamatun kohdat läpi, jotka pitikin, ja keskustelimme niistä. Tunnelma oli erityisen avoin ja hyvä. Ystävät alkoivat kysellä tyttäreni uskosta ja me kerroimme. Samalla tulin sanoneeksi että olemme sitoutuneet kerran viikossa rukoilemaan yhdessä vähän pidemmän kaavan mukaan ja silloin pidämme toisiamme kädestä kiinni.

    Samassa tyttäreni sanoi:”Mikä estää” ja tarjosi kätensä vieressään istuvalle ja niin muodostimme spontaanin ringin ja aloimme rukoilla. Oli aivan mahtavaa, Pyhä Henki laskeutui voimalla ja jatkoimme rukousta toisin kuin koskaan aikaisemmin. Yleensä illan emäntä pitää pienen alku ja loppurukouksen, mutta nyt kävi toisin!

    Me iloitsimme ja riemuitsimme emmekä olisi malttaneet lopettaa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin tapahtui. Kuitenkin koko syksyn olemme tätä piiriä pitäneet. Tämä tapahtui eilen ja nyt sinulla, Heikki, on tämä niin sytyttävä aihe ikäänkuin vaahvistuksena tuolle ihmeelliselle kokemuksellemme Herran hyvyydestä.
    Jotenkin tuli mieleeni sana ”uskollisuutesi mukaan sinut palkitaan”. Liekö tämä pienten alkujen päivää meille täällä? Kyllä Herra on hyvä!

    Kiitos tekstistäsi jälleen Heikki!

    Tykkää

  4. ”Usein yllättää” kyllä.

    Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin.
    Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat, mutta
    ne jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman,
    he kohottavat siipensä kuin kotkat.
    He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.!
    Jes .40:29-31 V.38

    Tykkää

  5. Liked a lot!

    Tykkää

  6. Ihan ok.Mutta kannattaa pysyttäytyä szelityksissään tarkasti Raamatun sanassa.
    Pyhän Hengen tehtävä on korottaa Kristusta.
    Jeesus sanoi:”Minä lähetän teille Pyhän Hengen, Toisen Puolustajan, joka”…
    -Kannattaa lukea Evankeliumista Jeesuksen omat sanat ,mitä Pyhä’ Henki tarkottaa ja mikä Pyhän Hengen tehtävä on.

    -Siis ei kannata omalla ajatuksenjuoksullaa yrittää selittää. Jeesus tekee sen
    paremmin. Parempi siis on aina on siteerata Raamatusta suoraan, niin alkuperäinen Sana ei vesity!
    -Kiitos!

    Tykkää

  7. Kiitos Heikki, näinhän se on ja niinhän Raamattukin sanoo. Pyhä Henki on lohduttajamme, auttajamme, rinnallamme kulkija, voimamme.

    Tykkää

  8. Kiitos Heikki, niinkuin kirjoitit Pyhä Henki ohjaa ihmiset Jeesuksen luo (kutsuu) ja saa kasvamaan Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Miten Hän sen tekee, siitä on esimerkkejä Apt:ssa ja Raamatussa muuallakin. Pyhä Henki antaa ohjausta päivittäiseen elämään Jumalan johdatuksessa. Kunhan vain kuulemme Hänen hiljaisen ja lempeän äänensä ja tottelemme.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.