Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Missä Jeesus kohtasi ihmisiä?

5 kommenttia

Puun juurella. Kaivolla. Kotinsa rikkirevityn katon alla. Kotinsa ovella. Verovirastossa. Järven rannalla. Vuorten rinteellä. Veneessä. Veden päällä. Tungoksessa. Kaduilla ja teillä. Kodeissa. Päivällisillä. Ai niin, välillä kirkossakin. Tässä muutamia paikkoja.

Noissa paikoissa Hän jakoi terveyttä, elämää, leipää, kalaa, vapautta, ihmisarvoa, hyväksyntää, rakkautta, anteeksiantamusta, neuvojakin.

Pietari todisti Hänestä: ” Te olette kuulleet Jeesuksesta, nasaretilaisesta, jonka Jumala voiteli Pyhällä Hengellä ja voimalla. Hän kulki ympäri maata ja teki hyvää ja paransi kaikki, jotka olivat joutuneet Paholaisen valtaan, sillä Jumala oli Hänen kanssaan.” ( Apt. 10:38)

Lopulta me kohtaamme Hänet ristillä, jonne Hän kantoi syntimme ja sairautemme, syyllisyytemme ja kipumme.

Ennen kuolemaansa Hän lähetti opetuslapset kohtaamaan ihmniset siellä, missä he olivat ja osoittamaan heille Jumalan valtakunnan läheisyyttä. Ylösnousemuksensa jälkeen tehtäväksianto toistettiin ja laajennettiin kaikille Jeesuksen seuraajille.

Kohtaamme ihmisiä samanlaisissa paikoissa kuin Jeesus, siis arjen keskellä. Pyhä Henki rohkaisee ja varustaa meidät tekemään samoja tekoja kuin Jeesus. Ennakkoluulottomuudesta on näissä tilanteissa suunnattomasti hyötyä.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

5 thoughts on “Missä Jeesus kohtasi ihmisiä?

 1. Kirjoitan tähän pienen pienen muistokirjoituksen vanhasta minulle rakkaasta ihmisestä, joka kuoli melkenpä tasan vuosi sitten. Hän,kristitty ihminen, vanha pappa, kohtasi vielä viimeisillä voimillaan sairaalahuoneen petikavereita omalla elämänviisaalla lähestymistavallaan -armolahjallaan.

  Tykkää

 2. Kaunis todistus, kiitos!

  Tykkää

 3. Kiitos Heikki. Jumalan luovuus ja ennakkoluulottomuus puhuttelevat. Jumala luo säännöt, ja hänen sääntönsä on, että mikään ei ole mahdotonta. Hän rikkoo rajoja ja parantaa raajoja.

  Tykkää

 4. Olemmeko valmiit siellä missä tänään kuljemme olemaan Kristuksen kirjeinä?
  Tämän päivän ihmiset eivät ole ”kirkon vaikutuspiirissä”. Menemmekö sinne , missä he ovat? Itse olen Jumalan koulussa sairaalassa käynneillä, kohtaan siellä monia ulkopuolella eläviä. Vähän olen yrittänyt olla heille todistuksena. Saanut myös rukoilla toisten puolesta.

  Tykkää