Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Siunattu vai hedelmällinen

6 kommenttia

Vai molempia. Jumala siunaa jokaisen joka hakee siunausta häneltä elämäänsä. Voimme elää elämäämme Jumalan kasvojen edessä ja luottaa hänen armoonsa. Ajattelemme, että taivaaseen mennään että heilahtaa. Mutta silloin tällöin tulee hetkiä, jolloin tuntuu siltä, että tarttis tehdä jotain. Joko Raamatun sana kehoittaa siihen tai jopa Henki sisällämme.  Mutta emme oikein tiedä mistä. Mitä pitäisi tehdä. Käydä enemmän seurakunnan tilaisuuksissa? Lukea? Olla hartaampi?

PS. 1:1. Hyvä on sen osa,
joka ei vaella jumalattomien tavoin,
ei astu syntisten teille,
ei istu pilkkaajien parissa

 2. vaan löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin.

3. Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu: se antaa hedelmän ajallaan, eivätkä sen  lehdet lakastu. Hän menestyy kaikissa toimissaan.

Kun tuo tunne työntyy pintaan on Hengen hedelmien aika. Tuo psalmi kuvaa ihmistä, joka rukouksessa ja sanassa eläen tuottaa myös hedelmää. Teksti ei kerro millaisista hedelmistä kulloinkin on kyse mutta kurkkaus sinne uuden testamentin puolelle valaisee asiaa jos kiinnostaa Gal 5:22 :). Psalmin kirjoittaja puhuu lain tutkimisesta ja siitä miten meidän tulisi muistaa ettemme ole tästä maailmasta vaan elämme on Jumalasta vaikka arkemme on aivan tavallisen ihmisen arkea.

Nuo psalmin puut ovat pajua, taipuisaa huonekalupuuta raamatun ajan ihmiselle. Puu taipuu moneksi ja niin tulisi meidänkin taipua Jumalan kädessä. Istuin ei istuinta tarvitse eli mistä on siis kyse.

Meidät Jumala haastaa työtoverikseen, meidän kautta hän tulee muiden ihmisten arkeen ja kertoo itsestään, Tällainen minä olen, tällaisia tekoja minä teen, näitä mitä nämä minun omani tekevät. Näettekö heidän kasvoiltaan ilon ja rauhan. Näettekö heidän sävyisyytensä ja ystävällisyytensä. Armolahjojeni kautta he palvelevat teitä.

Hagah-verbi tuossa psalmissa tarkoittaa tutkimista mutta samalla myös hiljaista ääneen rukoilemista, jokaisen mielessä on varmasti kuva ortodoksijuutalaisesta, joka mutisee ääneen rukouksia. Sen takana on ajatus, että ääneen luettu rukous auttaa keskittymään ja poistaa ulkopuoliset häiriötekijät jotta rukoilija voi keskittyä vain Jumalalle puhumiseen, Hagah sanaa käytetään ilmeisesti silloin kun Jumalalle vastataan, esim psalmissa 35:28 Minun suuni julistaa sinun uskollisuuttasi, ylistää sinua päivästä päivään. (ks. ps.63:7, 77:13, 143:5)

Eli Hedelmää kantavat ne jotka ääneen rukoilevat ja elävät Jumalan yhteydessä koko ajan. Tämä on omakohtaista rukouselämää, jolloin tuomme vapaasti kaiken Jumalan tietoon ja myös saamme vastauksia ja tehtäviä Jumalalta. Olemme todellakin Jumalan työtovereita 24/7 emmekä vain pätkätöissä, sillä sellaista mahdollisuutta ei ole. Jumala ei rasita meitä töillään vaan niinkuin psalmikin sanoo hedelmät lankeavat ajallaan, silloin kuin siihen on tarve, eli silloin kun tulee se tunne, että tarttis tehdä jotain. Silloin kannattaa avata korvat ja kuunnella, rukoilla ääneen ja tarttua vaikka raamattuun. Sen jälkeen onkin hyvä lähteä liikkeelle ja töihin.

Image

Kirjoittaja: Tapio Laakso

Lapsenuskoinen sen tien kulkija

6 thoughts on “Siunattu vai hedelmällinen

 1. Odotin että joku muu kuin minä kommentoisi ensin, koska minusta tuntuu siltä että jos sanon mitä oikeasti kirjoituksistasi saan ja ajattelen, ei kukaan enää usko että olen tosissani. Totta kuitenkin on että melkein poikkeuksetta olen ollut samoissa mietteissä tykönäni ja sitten luen tekstiäsi enkä voi käsittää että näin voi olla. Yritän sitten kommentoida jotain vaikka mitään ei tarvitsisi. Kerran tehtyä ei tarvitsisi tehdä uudestaan kun se kerta on hyvin tehty.

  Mietin tietysti tulkitsenko oikein? Koska tulkitsen enemmänkin kuin sanot. Onko oma tunteeni niin voimakas että luen enemmän kuin on aiheellista? Tai sitten yksinkertaisesti Jumala joko vahvistaa minua tekstisi kautta TAI tahtoisi että sinä saat vahvistuksen omalle tekstillesi? Mistä voi ihminen tietää kaiken tarkoitusta?

  Onko parempi reagoida johonkin mihin tuntee kehoitusta, vai olla reagoimatta?!?
  Jos joku on Jumalasta se on ja jos ei ole niin ei ole. Yksinkertaista.?

  Viikkorukouksissamme muistamme tyttäreni kanssa kuitenkin sinua ja perhettäsi joka kerta, samalla kuin kaikkia niitä joista Herran Henki meitä muistuttaa. Rukousta ei ole koskaan liikaa, olkoon sitten hiljaista tai äänekästä. Pääasia on että rukoilee. Jumalan asia on miksi/mitä varten. Laitoit nuo raamatunkohdat, luin ne, sen lisäksi olen tänään keskittynyt 2Kor. 2:12 eteenpäin ja luvut 3 ja 4.

  Omaan heikkouteeni ja vajavaisuuteeni tarvitsen kaiken minkä voin Jumalalta saada, tulipa sitten mitä kautta tahansa. Sinun tekstisi rohkaisevat aina. Olet Herrasi asialla!
  Kiitos siitä. ?
  Jeesus kanssasi.

  Tykkää

 2. Hengen hedelmät on mahtava aihe, sillä nehän ovat Jumalan Hengen vaikutusta., käsitän sen niin,että itse Jumalan olemusta, joka vaikuttaa Jumalan tahdosta.

  Tykkää

 3. Virpi, sinä sen sanoit.
  Kaikki mikä meissä on vähänkään jumalallista, on Jumalasta. Hän vaikuttaa meissä tahtomisen ja tekemisen, minusta se on käsittämätöntä mutta suurenmoista.
  Että Jumala välittää luoduistaan niin paljon että vaivautuu meidän tähtemme, johdattaakseen meitä, juuri niin kuin Tapiokin tuossa toteaa.
  Jumalastahan se on jos meidän täytyy, niinkuin minunkin tänään, vetäytyä hiljaisuuteen lukemaan Sanaa. Olo oli niin kertakaikkiaan synkeä ettei mikään muu tuonut lohtua kuin iankkainen Sana. Ilta onkin jo toisenlainen. Ihmeellinen Jumalan Henki!
  Hän on luvannut johdattaa niitä jotka kulkevat rukoillen! 🙂 Kiitos Jumalalle.
  Ja Tapio, nauti Jumalan lahjoista, avanto ja sauna 😉

  Tykkää

 4. Voipi olla että Taivaanisä haluaa nyt opettaa juuri minua siitä miten kaikki toimii, sillä sitä olen ollut vailla, Uskon että tarkoitus on vahvistaa meitä molempia. Olen myös miettinyt Pyhityksen merkitystä ja se liittyy tähän samaan teemaan.

  Tykkää

 5. Kielillärukoilu on puhumista. Se on puhuttava, voi hiljaakin puhua tai kovemmin. Ei voi pelkästään ajatellen rukoilla kielillä. Tää tietysti yksin ollessa, koska srk:ssa on selitettavä.

  Tykkää

 6. Totta tuo mitä sanot kielilläpuhumisesta ja sopii tähän ajatukseen josta kirjoitan. Tekstissäni en kuitenkaan puhu kielillä rukoilemisesta vaan normaalista ääneen rukoilemisesta ja raamatun tiettyjen tekstien ääneen lukemisesta. Kyse on ikäänkuin Jumalalle vastaamisesta Jumalan sanalla. Rukoilemme raamatun tekstillä Jumalaa. Voimme rukoilla hengessä,kielillä ja vapaamuotoiseti ääneen mutta Psalmin kirjoittaja kehoittaa myös raamatun lukuun ääneen ja samalla kääntää raamatun tekstiä ääneen rukoiltaessa omaan elämän tilanteeseen sopivaksi, näin raamatun teksti muuttuu eläväksi elämäksi.

  Osasikohan tehdä tuosta ymäärettävän ajatuksen?

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.