Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Saanhan kysyä, Jeesus, miksi?

3 kommenttia

– Miksi et sanonut Leeville hänen järjestämissään pidoissa, että vähempikin olisi riittänyt, eikä näin suuria pitoja?
– Miksi muutit veden viiniksi Kaanan häissä, eikö tuoremehu olisi kelvannut?
– Miksi sallit halvaantunutta kantaneita miehiä rikkoa kotisi katon, olihan sinulla ovikin ja kaikilla aikaa viljalti?
– Miksi paransit tuon halvaantuneen myös fyysisesti, eikö syntien anteeksisaaminen jo ollut suureksi avuksi?
– Miksi käskit Pietaria kävelemään veden päällä, olisihan hän voinut uidakin, kalastaja kun oli?
– Miksi et suuttunut Sebedeuksen pojille, kun nämä kinusivat paikkaa oikealla ja vasemmalla puolellasi, opetuslapset kyllä suuttuivat?
– Ja miksi ihmeessä puhuit vuoria siirtävästä uskosta, eikö olisi realistisempaa puhua pienemmistä möykyistä?
– Ja sitäkin vielä kysyn, että miksi sanoit sinuun uskovien tekevän suurempia tekoja kuin sinä, ja sinäkin jo teit ihmeitä?

En minä minä näitä ilkeyttäni kysy, sillä jotenkin aavistan, että vastauksesi huokuvat ihmeellistä rakkautta, hyväksyntää ja ennakkoluulottomuutta ja että niiden kautta haluat opettaa minulle hurjan tärkeitä asioita.

Ja niinpä saan vastakin kysellä ja ihmetellä…turvallisesti…ystävyyteemme luottaen.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

3 thoughts on “Saanhan kysyä, Jeesus, miksi?

 1. Hyvä, kun esimerkilläsi rohkaiset kyselemään. Jeesus opetti,ett emme saa, jos emme ana jo Jumala haluaa antaa meille aarteita kätköistä. Kysely on varmasti Jumalan tahdonmukaista tietä kasvuun ja sillä matkalla saa toivonmukaan olla. Elinikäinen oppiminen on upea mahdollisuus. Saa etsiä Jumalan valtakuntaa ja kaikki muu annetaan ohessa:).

  Tykkää

 2. Saahan sitä aivan julkisestikin kysellä, tietäähän HÄN ajatuksemmekin. Jumala kestää myös kaikki tunteemme rehellisesti ilmaistuna. Mikään ei ole häneltä salassa eikä tietämättä. Voisiko Hän vastatakaan jos emme kysyisi?
  Ainakin kuvittelen Hänen kaikessa haluavan olla yhteydessä kanssamme. Hän on Isä, me puhumme hänelle ja hän vastaa, ennemmin tai myöhemmin, sen mukaan kuin lapsi kasvaa ja alkaa ymmärtää oikeita vastauksia? – Ja kieltoja.

  Kyllä minulla on ollut, ja on, kipeitäkin kysymyksiä, olen jopa ollut vihainenkin Isälleni ja purkanut sen. Ja sitten tyyntynyt odottamaan kun on ollut pakko, ja saanut rauhan Hänen rakkautensa ilmapiirissä. Sillä Hän, jos kuka, osaa lohduttaa silloinkin kun vastauksia ei kuulu!!! Hänen armossaankin on kyllin, vaikka se vaikea läksy onkin, mutta ajan kanssa.

  Kiitos Heikki.

  Tykkää