Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Saanhan vastata: siksi, Jeesus!

2 kommenttia

Enhän minä Herra voi sinun puolestasi vastata edellisen blogini kysymyksiin, mutta saanhan yrittää, sen ymmärryksen mukaan, mitä tässä elämän varrella on tullut ja muiltakin oppinut.

Asetit tavoitteet ja standardit tarpeeksi korkealla, että uskomme voisi kasvaa ja kehittyä kaiken aikaa halki elämän. Pyhän Henkesi innoittama usko tarvitsee tavoitteita ja kosketuspintaa elämään; silloin usko muuttuu teoiksi ja alkaa omistaa yhä suurempia asioita Jumalan Sanan lupauksista. Herra, eihän ole väärin sanoa, että usko alkaa tehdä yhteistyötä sinun kanssasi!

Voin aloittaa pienistä möykyistä ja jatkaa suurempiin mäkiin ja, uskallanko edes ajatella ääneen…siirtyä siirtämään vuoria. On ihmeellistä, Herra ajatella, että tekisin samoja tekoja kuin sinä tai vieläkin suurempia. Et taida edes olla kateellinen semmoisesta, vaan iloitset kun oppilaasi kehittyvät ja lähtevät muuttamaan maailmaa samoin kuin sinä teit. Ihan tämä innostaa; kyllä niitä pieniä ja isompiakin vuoria riittää tässä maailmassa. Ja uskoni yhdistyneenä sinun voimiisi onkin mekoinen latinkin. Minun ei siis tarvitse ollenkaan väheksyä sitä uskoa, jonka olet työkaluksi antanut ja jota saan käyttää kunniaksesi ja ilokseni ja muiden iloksi.

Näytit myös, miten huikean vapaata on elää ilman ennakkoluuloja ja kohdata ihminen mitä erilaisimmissa tilanteissa arjen ja juhlan keskellä, piknikillä ja pidoissa, häissä ja hautajaisissa, myrskyssä ja tyvenessä, tungoksessa ja kodeissa tai matkasta väsyneenä kaivolla. Ja aina säteilit ympäristöösi elämää! Vau! Mitä siitä, jos kotisi katto meni rikki, kattoja saa uusiakin, tärkeintä on, että ihminen saa avun, sekä sielulleen että ruumilleen. Kuinka usein juuri terveyden saaminen takaisin toi kauttasi iloa ihmiselle ja annoit seuraajillesi käskyn, parantakaa sairaat! Et siis käskenyt vain rukoilla heidän puolestaan, vaan parantaa heidät nimissäsi. Tässä, Herra tarvitsen vielä kasvua ja oppimista. Pietarin tavoin otan nyt ensi askeleita aallokoissa ja katson sinuun.

Ne Sebedeuksen pojat jäävät kyllä vielä mysteeriksi, siinähän oli kavereilla silkkaa kunnianhimoa mielessään. Vai heijastivatko he sellaista ajattelua, että ei kannata napeilla pelata, eikä itseään vähätellä, kun saa olla sinua lähellä? Tässä heikossa itsetunnossa kyllä onkin ainakin minulla kasvun varaa. Ja siinäkin, että helposti köyhäilen: ei minulle, ei ainakaan tänään, ehkei muulloinkaan. Olisipa ollut mukava olla mukana niissä Leevin pidoissa mukana: paljon hyvää ruokaa hyvässä seurassa! Nyt maailman nälkäongelmien keskellä sellainen juhlinta tuntuu väärältä. Ellei sitten opi sekä antamaan ja jakamaan runsaasti että nauttimaan kaikesta hyvästä, mitä tahdot antaa. Saan olla universumin rikkaimman jakajan seurassa, kun olen sinun omasi.

En tiedä, mitä pidit vastausyrityksistäni, mutta haluan olla rehellinen. Sinun kanssasi on helppo sitä olla, koska koen niin suurta rakkautta ja armollisuutta lähelläsi. Kiitos, että saan kasvaa tässä yhteydessäsi ja tuntemisessasi.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Saanhan vastata: siksi, Jeesus!

  1. Tulin omaani kirjoittamaan ja jotenkin olen huomaavinani että meillä on teksteissämme jotain samankaltaisuutta???
    K24:llä huomasin myös useinkin että sinä ja Tapio ikäänkuin kirjoititte samasta aiheesta, joskin kumpikin omalla tyylillänne. Silloin ajattelin että mahdatteko sopia keskenänne mistä kirjoitatte. Nyt kuitenkin esim. tämän päivän tekstejä tässä lukiessani olen havaitsevinani täällä samaa?? Voin havaita väärinkin, mutta eikö olisi yhtä hyvin Pyhälle Hengelle mahdollista vaikuttaa meissä näinkin?

    Joskushan tai ehkä useinkin pienemmissä piireissä rukouskin saattaa jatkua samassa Hengessä rukoilijalta toiselle ja synnyttää valtavaa yhteenkuuluvaisuuden ja rakkauden ilmapiiriä?
    Heikki sinulla on paljon enemmän kokemusta kuin minulla, mitä mieltä olet? Ihania ovat kyllä hengentuotteesi, niinkuin tämän päiväinenkin, kiitos tästä!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s