Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Katso peiliin

5 kommenttia

Mitä näet? Väärään kysymykseen tulee väärä vastaus. Mitä näet tarkoittaa mm pintaa, värejä, ryppyjä, näppylöitä. Ja silloinhan vastaus voi olla vaikka sameat silmät, iso nenä, kulunut iho, punaiset posket, jonka perusteella joko pidämme tai emme pidä näkemästämme. Ja vastaus voi olla harhaanjohtava ellei suorastaan väärä.

Kenet näet? Tämä on parempi kysymys. Näet itsesi, henkilön, jolla on nimi ja persoonallisuus ja joka on ainutlaatuinen kokonaisuus koko universumissa. Ei ole toista kaltaistasi. Sinulla ei ole kloonia, etkä ole kenenkään jäljitelmä.

Katso pitkään. Katso syvälle, silmien kautta sydämeen. Ja opettele nauttimaan siitä, mitä näet. En voi, sanot! Ei se helppoa ole, vastaan. Mutta jos muistat, että ihminen (siis sinäkin) on Jumalan kuva, niin näkökykysi kirkastuu. Ehkei kaikki Jumalan luovuus ja luomiskauneus tai -komeus ole vielä tullut sinussa esiin, mutta kun annat Jumalalle tilaisuuden, niin sielusi maisemat alkavat muuttua: orjantappuroiden tilalle alkaa kasvaa yrttejä ja kukkia, kuivuneisiin joenpohjiin alkaa tulvia raikasta vettä, kuiviin puihiin tulee hedelmiä.

Positiivista ajatteluako? Ei, ei sillä uutta luoda, korkeintaan väliaikaista kosmetiikkaa ryppyjen päälle!

Kun tarttuu Sen käteen, joka sanoo antavansa elämän ja yltäkylläisyyden, alkaa peilikuvakin muuttua. Se eli Jeesus palauttaa ihmisen takaisin Luojansa yhteyteen. Ja Jumalan ei luonut ketään turhaan, ei sinukaaan. Katso ja nauti näkemästäsi, näkemäsi henkilön kanssa kannattaa olla hyvissä väleissä.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

5 thoughts on “Katso peiliin

 1. Jees! Parasta tässä kirjoituksessa olivat alku, keskiosa ja lopetus! Kiitos.

  Tykkää

 2. Onko niillä väliä?

  Tykkää

 3. Mitä on tosiaankin eri kuin kenet. Tein ihan konkreettisesti kirjoituksesi mukaan. Kenet näet kysymykseen tulee vastaukseksi paljon enemmän,kokonainen elämänkaari.

  Tykkää

 4. Virpi: m.o.t. eli kiitos kokeilusta ja todistuksesta!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s