Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Apostolien teot jatkuvat

7 kommenttia

Mihin ne olisivat loppuneet ja miksi? On vain ihmisiä, jotka väittävät, että ei niitä enää aikoihin sellaisia tekoja ole nähty eikä edes tarvita. Tällaisten väitteiden kohdalla alkaa henkinen verenpaineeni nousta, enkä aio sellaiseen alistua. Päinvastoin, innostun ja innostan muitakin innostumaan apostolien teoista tänä päivänä. Nouskoon syke, ei verenpaine.

Jeesus käski, opetti ja valtuutti seuraajansa tekemään Hänen tekojaan ja suurempiakin. Jumalan armo ei ole teoriaa tai vasta tulevassa Taivaassa koettavaa ikitunnelmaa. Eikä Hänen rakkautensa ole tyhjiä sanontoja. Me teemme väärin Herraamme kohtaa ja maailmaa kohtaan, jos kiellämme ne ihmeet, joiden kautta Jumalan armo ja rakkaus tulevat kipuihimme ja vaivoihimme. Taivas haluaa nyt murtautua seurakunnan kautta maailmaan. Ja ihmisillä on oikeus nähdä tämä todistus Jumalan ja Hänen hyvyytensä todellisuudesta. Muuten jaamme sanahelinää ja liturgisten kulkusten kilinää.

Siellä, missä Pyhä Henki saa vapaasti toimia, kuten apostolien aikana, siellä on liikettä Jeesuksen perään eli herätystä. Afrikan ja Etelä- Amerikan uskovaiset eivät harrasta hengellisyyttä, he elävät Jumalan Sanasta, Hengen voimasta, lähellä Jeesusta…ja ihmeet ja merkit seuraavat niitä, jotka uskovat. Sama Jumala ja samat lupaukset ovat meilläkin täällä pakkasten ja lumen keskellä. Voihan se meno olla noissa maissa vähän vauhdikkaampaa kuin meillä, mutta oleellista ei ole vauhti tai hiljaisuus, vaan elävä yhteys Jeesuksen kanssa.

Miten kaipaankaan tätä elävää uskon toimintaa, jossa sairaat paranevat, sidotut vapautuvat, synnit saadaan anteeksi, elämä muuttuu, yhteiskunta muuttuu, Herramme kuninkuus ja kunnioituksen kulttuuri valtaa alaa.

Ja uskon, että kaipaukseen vastataan. Kaipaa kanssani ja usko kanssani!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

7 thoughts on “Apostolien teot jatkuvat

 1. Uskon toiminnasta kertovat Smith Wiggleswordin kirjat! Läytyy myös googlella. Jumala voi!

  Tykkää

 2. Hyvä Heikki

  Tykkää

 3. Olisko vähän sama asia kuin Apostolien tekojen toisen luvun kertomus Pyhän Hengen vuodattamisesta ja sen seurauksista. Ennen opetettiin että se oli kertaluonteinen tapahtuma jota ei sen jälkeen ole ollut eikä enää tule? Tänä päivänä sellainen opetus tuntuu oudolta?

  Tykkää

 4. ”Katso nyt, Herra, kuinka he meitä uhkailevat! Anna palvelijoillesi voimaa pelotta julistaa sanaasi. Ojenna kätesi, niin että sairaat paranevat, että tapahtuu tunnustekoja ja ihmeitä pyhän palvelijasi Jeesuksen nimessä.”
  Kun he olivat päättäneet rukouksensa, vavahti paikka, jossa he olivat koolla, ja he kaikki täyttyivät Pyhästä Hengestä ja julistivat rohkeasti Jumalan sanaa.

  Tykkää

 5. Minulle on hyvä opetus ollut Mark 11:22. Siinä pitäisi olla ”Pitäkää usko Jumalan” . Pitäkää kiinni Jumalan uskollisuudesta. Luottakaa, mitä Jumala on sanonut. Siitä aukenee usko, Jumalan usko.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.