Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ummetusta uskosta?

1 kommentti

IMG_0074Passiivisesta uskosta tulee makuuhaavat, liikalihavuutta, ummetusta, apatiaa ja muita haitallisia oireyhtymiä. Lisäksi se on tarttuvaa laatua ja leviää kuin rutto kaataen kansaa ennenaikaiseen hengelliseen kuolemaan. Lääkkeenä näille ihmisparoille on syötetty ja juotettu tapakristillisyyttä, traditioita, yleisuskonnollista humanismia, henkeviä harrastuksia sekä kaikkipääseelopultataivaaseen- mikstuuraa. Pahimmanmakuisessa lääkkeessä on ripaus rikkiä, helvetillä pelottelua ja syntilistoja.

Passiivisessa uskossa siis etupäässä ollaan ja lihotetaan itseään istumalla ja ottamalla koko ajan vastaan, antamatta koskaan eteen päin.

Kas kun niin harvat tulevat tälle allergiseksi. Tässä viittaankin Ilkka Koiviston edelliseen ja erinomaiseen blogiin, joka tätäkin blogia inspiroi.

Onko aktiivinen usko sitten toimintaan keskittyvää?

Ei, vaan suhteeseen!

Suhde Jeesukseen vie tasapainoon. Siinä on liikettä ja lepoa. Siinä on armoa ja rakkautta, jotka motivoivat toimimaan muiden hyväksi. Suhde tai oikeastaan suhteet johtavat verkostoon tai rihmastoon, jossa on elämää ja jossa usko muuttuu teoiksi.

Laskiaissunnuntaina puhutaan sokeasta miehestä Jerikon tien varrella: hän ei tyytynyt ohikulkevaan Jeesukseen, vaan halusi kohdata Jeesuksen. Hän ei suostunut olemaan hiljaa, kun ihmiset yrittivät estää häntä huutamasta. Ei, hän huusi entistä kovemmin. Ja Jeesus pysähtyi ja käski hänet luokseen ja antoi hänelle juuri sitä, mitä hän pyysi: näön takaisin. Ja Jeesus sanoi hänelle tosi ihmeelliset ja tänään monia loukkaavat sanat: uskosi on tehnyt sinut terveeksi!

Aktiivinen usko huusi Jeesuksen puoleen! Aktiivinen usko sai, mitä pyysi! Ja kerjäläinen lähti seuraamaan Jeesusta ylistäen Jumalaa! Tätä uskoa huudan minäkin, itselleni ja muille.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Ummetusta uskosta?

  1. Jeesus auttoi kaikkia, jotka tulivat hänen luokseen apua hakemaan.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.