Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Rakastuneet erottuvat joukosta

4 kommenttia

He istuvat lähekkäin. Käsi kädessä. Puhuvat toisilleen. Katsovat toisiaan, ikään kuin muita ihmisiä ei olisikaan koko universumissa. Heidän silmissään saattaa jopa erottaa pientä paloa ja ilon pilkettä. He jaksavat hymyillä, vaikka maailma on kaatumaisillaan heidän ympärillään. He erottuvat massasta.

Rakkauden voima on ihmeellinen!

Aika kuluu. Ennen niin rakastuneet alkavat sulautua takaisin tavisten joukkoon. Kumpikin puhuu omaan kännykkäänsä. Heidän välillään ovat kauppakassit, reput ja tietokonelaukut. Sammuneet katseet harhailevat harmaassa maisemassa.

Normaalia?

Voiko tätä verrata ihmisen Jumala- suhteeseen?
Saako mies sanoa olevansa rakastunut tai ihastunut Jeesukseen?

Mutta vielä herkempi kysymys: Miksi Jeesus varoitti ensirakkauden kadottamisesta?

Uskallan väittää, että Jeesukseen ihastuneet erottuvat suuresta massasta. Herramme läheisyys on koettavissa oleva asia, vaikkakin kokemukset vaihtelevat ja niiden varaan ei kannata uskonelämäänsä rakentaa. Herran kanssa rukouksessa ja Raamatun ääressä vietetty aika muuttaa ihmistä sekä hänen arvomaailmaansa ja se taas näkyy hänen mielipiteissään ja käytöksessään. Ei ole kyse ihmisen omista ponnisteluista, vaan rakkauden aikaansaannoksista. Emmauksen tien kulkijat ( miehiä muuten!) kokivat, että heidän sydämessään oli palo, kun Jeesus puhui heille tiellä.

Rakkauden palo sydämessä, pilke silmäkulmassa, ilo askelissa, vapaus olemuksessa, myönteisyys sanoissa, tässä muutama seuraus ensirakkaudesta. Kun sen kadottaa, kannattaa palata takaisin Jumalan luokse, joka on ensin rakastanut meitä. Ja tässä ei ole miehen ja naisen eroa.

Rakkauden voima on edelleen ihmeellinen. Se sulattaa jäät, Jumalan kevät tulee ihmisten sydämiin.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Rakastuneet erottuvat joukosta

 1. Rakkaus-suhde Herraan tekee juuri näin kun kirjoitat. Kun Jeesukseen rakastuneet, miehet ja naiset, kohtaavat toisensa kasvoilta loistaa ilo. Rakkaus näkyy ja tuntuu. Elämä on ihme. Elämä joka kumpuaa ikuisuudesta ja täyttää niin kuin ei mikään muu sydämen, sielun ja mielen.

  ” Ei ole kysymys ihmisen omista ponnisteluista, vaan RAKKAUDEN aikaansaanoksista” Jumalan ehdottoman raakuden. Sen voi yksinäinenkin kokea, kaikki voivat sen kokea!
  Suurimman ilon se kuitenkin täyttää samoin kokevien yhteydessä, ilo moninkertaistuu eikä siihen sisälly haikeutta eikä ikävää, jota yksin voi kokea.

  Mutta yksin syntyy kaikkein syvin kaipaus siihen lopulliseen ja päättymättömään iloon ja rakkauden sateeseen.

  Kiitos Heikki! Kiitos taas!
  Kaunista ja valoisaa päivänjatkoa! Tänään on valoa täälläkin, etelän suurissa kaupungeissa, ainakin toiseksi suurimmassa 🙂

  Tykkää

  • Kiitos
   myös täällä itäisessä Helsingissä aurinko yrittää päästä pilvien läpi, Jumalan rakkautta eivät pilvet peitä, eivätkä estä paistamasta.

   Tykkää

 2. po. Jumalan ehdottoman RAKKAUDEN. Tulipa virhe, onneksi ei tullut kahta uuta.

  Tykkää

 3. Voi sitä ensirakkauden huumaa, sekä hengellisen että luonnollisen. Sitä usein kaipaa. Onneksi kumpikin rakkaus on edelleen voimassa.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.