Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Usko

1 kommentti

Millähän sitä uskoa mittaisi? Mistä saisi suuren uskon? Miten kasvaisi uskon jättiläiseksi?

Äänen voimakkuudella, sanojen määrällä ja liikkeiden kauneudella ei ole paljon, jos yhtään tekemistä uskon kanssa. Katsopa vaikka Jeesuksen rukouksia: sana, lyhyt käsky, kosketus ja ihminen sai avun, vapautui, parani, eheytyi.

Apostolit pyysivät Jeesukselta vahvempaa uskoa ja Jeesus tarjosi heille sinapinsiemenen kokoista uskoa. Olipas se vastaus! Tähän liittyi
lupaus nostaa uskolla puita ylös juurineen. Ohhoh!

Salaisuus: siemen on pieni, mutta elävä ja se kasvaa suureksi niin kuin sinapinsiemen. Jos usko on suuri, mutta kuollut, on siinä suuren raadon haju. Jos usko pieni, mutta elävä ja kasvava, kantaa se satoa ja tuottaa iloa.

Elävä usko on kiinni Pyhän Hengen vaikutuksesta ja Jumala- suhteessa on sen kasvun salaisuus. Mitä enemmän olemme Herran seurassa, sitä paremmin pääsee usko kasvamaan luonnollisella tavalla tekemään yliluonnollisia asioita. Seura tekee kaltaisekseen. Jos siis tahdot uskosi kasvavan, vietä aikaa rukouksessa ja Raamatun ääressä sekä myös uskon ihmisten seurassa.

Usko on silloin myös lepoa Jumalan voimien ja lupausten varassa. Jeesus nukkui myrskyssä. Usko lepää siinä varmuudessa, että Herra on kanssani. Levollinen usko antaa voimia olla aktiivinen ja hypätä toimintaan, kun on sen aika. Se osaa olla myös itsepäinen, eikä anna periksi pelolle, levollisen härkäpäisesti takertuu kiinni Jumalan lupauksiin, odottaa niiden toteutumista.

Tällainen usko vie seikkailuun, uskaltaa ottaa riskejä ja kotkan tavoin hyödyntää vastaisetkin tuulet.

Elämän seikkailuissa usko saa tilaisuuden kasvaa. Keinutuolissa ei liikkeestä huolimatta päästä eteenpäin. Heprealaiskirjeen luvusta 11 löydät niitä ihmisiä, joille usko oli liikkeelle paneva voima. Niiden völjyyn kannattaa hypätä. Toivo ja rakkaus liittyvät mielellään samaan kyytiin.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Usko

  1. Viime päivinä olen saanut konkreettisesti taas kokea miten riippuvainen olen Jumalasta. Minussa itsessäni ei todellakaan ole mitään ellei Jumala sitä minulle anna. Ei uskoakaan ellei Hän sitä minussa vaikuta. Toivoa voi olla mutta ei uskoa.
    Mitä on suuri usko? Annat Heikki siihen vastauksia, mutta juuri nyt en tunne itsessäni mitään suurta.
    Jumala yksin on suuri, siihen uskon ja luotan. –

    Odotan mitä hän tällä tämän hetkisellä olotilallani vielä minulle opettaa. Minä odotan. Ja minä uskon.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s