Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Usko symboliseen jumalaan

Jätä kommentti

Se on monelle helpompaa kuin usko persoonalliseen Jumalaan. Saman tien voi näet sanoa, että saatanakin vain symbolisoi ihmiskunnassa olevaa pahuutta, joka häviää sitä mukaan, kun tiede ja tieto lisääntyy.

Epäily on sitä paitsi muodikasta. Eikös se Tuomaskin, se opetuslapsi epäillyt? Epäilevä ihminen ei loukkaa ketään liiallisella uskovaisuudellaan, eikä erotu porukasta. Epäily antaa tilaa uskonnollisuuden variaatioille ja erilaisten uskomusten harjoittamiselle. Tänään voi kokeilla yhtä ja huomenna toista. Epäily vapauttaa olemaan ihminen, itsenäinen ja fiksu ihminen, joka saa itse päättää, mihin uskoo, vaikka Väinämöiseen, kunhan elää siivosti ja muita vahingoittamatta.

Aamun Hesari muuten sanoi erään tutkijan suulla, että Kalevalasta voi löytää eväitä onnellisuuteen ja rauhaan, se on nuorten kirja, siitä saa energiaa, sisua! Että nyt pitää kaivaa se wanha Kalevala esiin. Taisi muuten Waka Väinämöinen virkkoa: ” Annapas ajan kulua, päivän mennä, toisen tulla, taas minua tarvitahan, katsotahan, kaivatahan, uuen Sammon saattajaksi, uuen soiton suorijaksi, uuen kuun kulettajaksi, uuen päivän päästäjäksi, kun ei kuuta, aurinkoa eikä ilmaista iloa.”

Entä se Jeesus?

Tutkimuksen mukaan suomalaisista vähemmistö eli 41% uskoo Hänen olevan Jumalan Poika, vain 36% uskoo, että hän on noussut kuolleista, 28% uskoo hänen syntyneen neitseestä ja palaavan takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Saatanankin olemassaoloon uskoo useampi, 31%.

Moni ajattelee, että on se turvallisinta kuulua aina enemmistöön ja jättää uskosta paasaaminen kiihkoilijoille, jotka pelottelevat demoneilla ja synnillä ja tuomiolla ja vielä helvetilläkin. Ja ajatus jatkuu: ” Joskus se on tämä elämä yhtä helvettiä ja päivät täynnä riivatun pahoja ihmisiä ja saatanan naapureita! Ihan vihaksi pistää! Ja sitten vielä pitäisi rakastaa kaikkia ihmisiä. Hyi helvetti! Linnaan joutaisivat monetkin näistä kanssakulkijoista, jotka etuilevat ja luulevat voivansa päihittää minut. Minun varpailleni ei astuta! Minulla on oikeus pitää puoleni ja minun reviirilleni ei tulla ilman lupaa.”

Ihmisen pahuus alkaakin näkyä todellisena uhkana kaiken symbolisen humanismin keskellä. Pelottavaa!

Pitääpä hakea se Raamatun kohta, jossa Jeesus sanoo: ” Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.” Kannattaa lukea Raamattua niin kauan, että löytää tuon kohdan. Ristillä roikkuva Rakkaus eli Jeesus on todellisuutta ja joka tarttuu siihen eli Häneen kiinni, on kiinni ikuisessa elämässä, joka ei ole symbolista unta, vaan täyttä yltäkylläisyyttä.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.