Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Presidentti Tarja Halonen: ” Tunnen itseni kristityksi.”

5 kommenttia

” Minusta vain tuntuu, että se, mitä meillä on tässä ja nyt, ei ole kaikki mitä on, ” sanoo pres. Halonen toimittaja Saska Saarikosken haastattelussa aamun Hesarin kuukausiliittessä. Pitkässä artikkelissa puhutaan Meggi- kissasta lähtien arjesta, politiikasta ja uskostakin.

Pres.Halonen on myönteinen uskolle ja ennen kaikkea luterilaiselle kirkolle, josta eroamista hän ei pidä hyvänä ratkaisuna. Ateistiksi hän ei tunnustaudu. Hän sanoo reilusti: ” Tunnen itseni kristityksi.” Kristillisyys on hänelle ennen kaikkea sisäinen tunne.

Näissä ajatuksissa heijastuu suomalainen perususko ja on hyvä, että maassamme löytyy niitä vaikutusvaltaisia henkilöitä, jotka uskaltavat sanoa tämän ääneen. Jeesuksen vuorisaarna, jota Halonenkin pitää läheisenä, toimii edelleen yhteiskunnassamme.

En lähde repostelemaan ex- presidenttimme uskoa tai suhdetta Jeesukseen. Se, mitä hän sanoo haastattelussa on jo paljon ja kertoo kristinuskon vakaasta asemasta maassammme.

Mikä kolahti minuun, on tuo blogissani oleva ensimmäinen lause: se, mitä meillä on tässä ja nyt, ei ole kaikki mitä on! Miten oikeassa Halonen onkaan. Kristillinen humanismi on oikeilla jäljillä: on enemmän, kuin mitä tiedämme ja koemme, Jumala on aina enemmän, koko kuvaa Hänestä me emme hallitse.

Viime viikon kiivas keskustelu paljasti sen, mitä eri ulottuvuuksia uskon maailmassa löytyykään. Ja mitä tunteita!

Jeesuksen sanojen mukaan iankaikkinen elämä on Jumalan ja Jeesuksen tuntemista; tarvitaan siis ikuisuus, jotta oppisimme tuntemaan Jumalan. Ja nyt on aika alkaa opiskelu. Se tapahtuu parhaiten ite Jeesuksen seurassa, rukouksessa ja Sanan ääressä. Kristillisyys on kasvua Jumala- suhteessa, siis enemmän kuin sisäistä tunnetta. Se on yhteyttä Jumalaan ja Hänen seurakuntaansa, se on tekoja ja sanoja, joiden kautta Jumalan kuninkuus ja tunteminen menee eteenpäin. Tekoihin kuuluu Jumalan voiman ja todellisuuden osoittaminen eli myös ihmeet, joissa Hänen rakkautensa tulee esiin. Tässä hommassa myös vastavoimat vilkastuvat ja tekevät kaikkensa, että Jumalan kunnia ei pääsisi valtaan.

Yllättävän paljon kristillisyys on saanut palstatilaa aikamme mediassa. Merkki jostain? Kiinnostuksesta? Heräämisestä? Oli, miten oli, nyt on kristittyjen aika nousta rohkeasti esittelemään maailmalle Herraansa, antamaan Hänestä hyvä todistus ja oikea kuva. Eli tehdä samoja tekoja, kuin Jeesus teki. Raamatusta löydämmekin, mitä Hän teki ja miten Hän omansa varustaa työhönsä. Vilja on kypsymässä. Ovathan työmiehet paikalla!

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

5 thoughts on “Presidentti Tarja Halonen: ” Tunnen itseni kristityksi.”

  1. Heikki. Tätä lukiessa tuli mieleen, että nuo kolme ekaa kappaletta + otsikkosi tekisi tästä mun mielestä hienon uutisen blogimetsän uutisiin. Mitäs jos postaat sinne? Ajattelin kopioida tästä ja viitata sinuun, mutta menee vähän kinkkiseksi.

    Tykkää

  2. Ihan samalla tavalla kuin blogikin. Siinä voi valita kirjoittaessaankin sen kategorian. On vähän noloa kopioida suoraan toisen teksti. Tuo on noin hyvä just noin. No pikku asia. Ajattelin vain kun on noin valmis. Ei siihen menis minuuttia tai kahta enempää.

    Tykkää

  3. Tämä on hienoa tunnustaa uskonsa ja tuoda julki Herran työt ja hänen verensä voiman kaikille jotka uskovat ja jota meidän Herrmame kutsuu pelastukseen ja saa aloitta uudestaan taivaallisen hengen uuudessa olo tillassa ja voittaa kerran iankaikinen elämä,kun on vaeltanut pyitetynä ja armon alla, kiitos ja siunausta,keijo

    Tykkää