Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Yölehden lööppi: Taitelija Holvi tuli uskontoon

2 kommenttia

Lähinnä sosiaalisessa mediassa mellastava ja itseään taiteilijaksi tituleeraava Holvi on tullut ulos holvista: hän on tullut julkisesti uskontoon ja väittää kokemuksen olevan terapeuttisen. Ainoana yölehtenä julkaisemme ohessa hänen todistuksensa:

” Well, olin jo pitkään kaivannut jotain vanhaa elämääni. Tämä jatkuva uudistuminen ja uusien juttujen miettiminen alkoi käydä rankaksi. Biisit muuttuivat kaiken aikaa ja uusia ihmisiä lappoi sisään ikkunoista ja ovista; ei hetken rauhaa. Piti vielä olla sosiaalinen ja tutustua niihin uusiin nimiin ja kasvoihin.

Sitten löysin rauhan: oman paikan kirkon pylvään takaa. Messujen järjestys löytyi ohjelmasta ja sitä noudatettiin. Kahveilla sain istua rauhassa oman kahvikuppini kanssa, ei kiusallisia kyselijöitä kiusallisten kysymysten kanssa. Ai niin, ja se saarna: tarpeeksi lyhyt, eikä haastanut ottamaan kantaa yhtään mihinkään. Tunnissa koko homma läpi, kahvit päälle vartissa ja sitten himaan.

Uskonto on siitäkin hyvä, että sitä voi vaihtaa vähän niin kuin vuodenaikojen tai makujen mukaan. Jouluna löytyy tunnelmaa ja pääsiäisenäkin vähän, ainakin musiikkitarjonta on mahtavaa. Kesällä voi pitää taukoa. Sitten voi maistella eksoottisia makuja maahanmuuttajien uskonnollisissa mestoissa. On muuten värikästä menoa paikka paikoin, mutta maistelemiseksi se jää, kun on nyt tottunut tällaiseen vanhanaikaiseen menoon. Muotomenoksi kaverit sitä sanoo, mutta siinä on se hyvä puoli, että ei tarvitse ottaa kantaa mihinkään eikä pohtia tyhjänpäin suhdetta mihinkään jumalaan.

On muuten meillä hyvä julistaja, ei mesoa synnistä ja parannuksesta eikä demoneista, vaan levittää sellaista rauhan sanomaa. Mukavahan sitä on kuunnella, että lopultahan me kaikki pääsemme ikuiseen lepoon. Ollaan vaan ihmisiksi siihen asti.”

Yölehden gallupin mukaan tällainen uskontoon tuleminen alkaa olla muodikasta. Monet taviksetkin kuulemma käyvät vaivihkaa kurkkimassa erilaisten temppeleiden ovilla ja kuuntelemassa, mistä löytyy sellainen uskonnollinen paikka, jossa saa olla uskonnollinen olematta uskovainen.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Yölehden lööppi: Taitelija Holvi tuli uskontoon

  1. Tällainen muutoshakuisuus vaikuttaa olevan muotia näinä aikoina.
    Ikävä puoli on se, että nämä touhuamaan tottuneet eivät sitten kuitenkaan malta vain olla ja aistia vaan alkavat kohtsillään vaatia omaehtoisia uudistuksia näihin rauhan tyyssijoihin. 🙂

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.