Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Jumalan viha Helsingin yllä?

4 kommenttia

Mitähän tuo lööppi saisi aikaan? Mitä se kertoisi Jumalasta? Entä kristityistä? Saisiko se ihmiset ryntäämään lähimpään kirkkoon tekemään parannusta? Olisiko se sopiva noste uskovaisten joukkohengelle? Innostaisiko se kaupunkilaisia muuttumaan tai muuttamaan rauhallisempiin maisemiin? Saisiko se muualta Stadiin tulevat joutuin palaamaan sinne, mistä ovat tulleetkin? Kulkisivatko ihmiset ohi olkapäitään kohauttaen? Viisveisaisivatko? Nauraisivatko?

Mene ja tiedä!

Minua tuo otsikko harmittaisi sen tähden, että siinä annetaan Jumalasta varsin outo kuva. Jumalan hyvyys vetää meitä mielenmuutokseen. Jumalan valtakunnan läheisyys vetää puoleensa. Jeesuksen aikana Hänen tekemänsä rakkauden ihmeet houkuttelivat ihmisiä seuraamaan Häntä. Jumalan vihasta puhuminen antaa Hänestä väärän todistuksen. Toki Hän vihaa syntiä, mutta Hän ei vihaa luomaansa ihmistä, vaikka tämä onkin syntinen.

Tuomionprofeetat mielellään heittävät tulisia kiviennusteita ihmisten niskaan. Rikin katku haisee heidän puheissaan ja myllynkivitehtaat jauhavat uusia kiviä, kauloihin sopivia. Ja määrätyissä piireissä heitä arvostetaan. Armon julistajia taas pidetään kepeinä helppoheikkeinä, jotka ihmisiä mielistelläkseen suhtautuvat kevyesti syntiin ja synnin seurauksiin.

Armon oikea käsittäminen ei ole kuitenkaan kevyttä. Golgatan risti oli painava, Via Dolorosa oli pitkä, ristillä roikkuminen kesti kauan, Jumalan hylkääminen oli hirvittävä taakka. Tässä jotain armon hinnasta, jonka Jeesus maksoi. Tämän armon ja rakkauden edessä ihminen polvistuu, ei pelottelun ja uhkailun edessä.

Synnistä ja tuomiosta tulee kyllä puhua, mutta aina armon kanssa. Vihaisen Jumala- kuvan lietsominen saattaa meidät jopa rikkomaan käskyä: älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi. Uuden Testamentin profetia rakentaa, kehottaa ja lohduttaa.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Jumalan viha Helsingin yllä?

 1. Jumala ei hyväksynyt Sodoman syntejä, vaan toi tuomion tulen. Herra armahtakoon Suomea, ettei Jumalan tuomio tulisi meidän päälllemme. Onko Jumalan pitkämielisyyttä jo koeteltu liikaa?
  Onko esirukoilijoita tarpeeksi (kuten aikoinaan tuli esille Oulun profetiassa)? Kuten Aabraham!
  ”Hän tuomitsi tuhoon Sodoman ja Gomorran kaupungit ja poltti ne poroksi varoitukseksi niille, jotka vastaisuudessa elävät jumalattomasti, Kuitenkin hän pelasti hurskaan Lootin.” 2 Piet 2:6,7 ja luvun loppuun.

  Tykkää

 2. ”Vihaisen Jumalakuvan lietsominen saattaa meidät jopa rikkomaan käskyä: älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi.” Tämä on hieno ja tärkeä oivallus. Jos ja kun Jumala on lähimmäisemme, ei ole sama, millaista kuvaa hänestä julistamme. Jumala on antanut meille käsittämättömän suuren vapauden ja vastuun julistaa hänestä. Monet puhuvat Jumalasta kuin sadistina, valitettavasti.

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta, Heikki.

  Tykkää

 3. Kun kirjoitin tuon edellä, tarkoitin sen meille uskoville! Rakkauden Jumala antakoon meille hädän sieluista! Ymmärsin hyvin Heikki sinun kirjoituksesi. Kun vain elämällä ja julistuksella olisimme Kristuksen tuoksuna, se olisi sitä rakkauden tuoksua.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.