Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Musta Saara

6 kommenttia

Muistatko? Siitä onkin jo aikaa, kun Mustaasaaraa on veisattu. Eräänä kauniina päivänä näet huomattiin, että se lauluhan on rasistinen. Mustalla Saaralla oli valkoinen opettaja ja hän sai Taivaassa valkoisen sydämen ja niin pieni neekerlapsi oli hyvillään. Puistattavan vaarallinen laulu, jonka veisaaminen loppui kuin kanan lento ja sen koommin sitä ei ole laulettu kuin joissain uskaliaisissa pikkupiireissä.

Näissä piireissä muuten tuo laulu ei ole koskaan herättänyt rasistisia ajatuksia.

Jos minua sanotaan valkoiseksi tai pinkiksi, niin en kai minä siitä loukkaannu. Olemme kaikki jonkin värisiä, vaikkakin samanvärisillä jalkapohjilla tallaamme tätä tellusta ja samanvärisillä kämmenillä toisiamme tervehdimme.

Vaan tervehdimmekö? Tässä näkyy se rasismi ja syrjintä arjessa. Ketä tervehdin, kenen kanssa juttelen, kenet hyväksyn lähelleni, ketä uskallan halata? Ketä rakastan?

Kun metrossa alan jutella ulkomaalaisen kanssa, niin usein tulee kysymys: oletko suomalainen? Tämä vihjaa siihen, että suomalaiset eivät puhu maahanmuuttajien kanssa, jos nyt ylipäätään puhuvat kenenkään muunkaan kanssa. Emme kommunikoi sanoilla, emmekä hymyllä, paitsi kännykän kanss, ja sitäkin äänekkäämmin.

Kristuksen kirkko on monivärinen. Musta Saara istuu valkoisen Saanan vieressä. He jakavat saman leivän ja viinin. He eivät katsele musta- valkoista televisiota. Heidän maailmansa on täynnä värejä. Niin kuin Taivaassa, jossa väriloisto tulee ylittämään mielikuvituksemme. Ja sinne kutsumme ihmisiä kaikista kansoista ja heimoista ja kielistä.

Kaikki saavat tulla!
– uskomaan Jeesukseen
– täyttymään Jumalan rakkaudella
– muuttumaan Pyhän Hengen ohjauksessa
– jakamaan kristittyjen yhteyttä
– välittämään Jumalan valtakunnan iloa ja rauhaa ja parantumista tähän rikkirevittyyn maailmaan.

Ei Taivahassa kuolon vaaraa, ei kyyneleitä, ei yötäkään, näin lauloi kerran ( valitse itse väri) Saara, pieni lapsi hyvillään.

Eerikat ja muut pienet prinsessat ja prinssit, maailman hylätyt ja hyväksikäytyt lapset hiljaa anovat rakkautta. Se on sama, minkäväristä rakkautta se on, kunhan se on rakkautta, joka ottaa syliin, halaa ja sanoo: olet minulle rakas, olet Jumalalle rakas.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

6 thoughts on “Musta Saara

 1. Muistan! Lapsuuden ihanimpia pyhäkoulauluja. Varmasti loi lapsiin enemmän lähimmäisenrakkautta ja ennakkoluulottomuutta kuin tää nykyinen malli missä tuonkin laulun laulaminen on rikos. Maailma on siinä mielessä tasa-arvoistunut että pakanuus ei ole enää yksin jossain kaukana Afrikassa ja Aasiassa, vaan sanoma Kristuksesta on tavoittanut siellä monet. Siinä kun länsimaissa pimenee. Työtä riittää Herran elovainiolla.

  Tykkää

  • Kirkko kasvaa voimakkaimmin juuri Afrikassa, Etel- Amerikassa ja Aasiassa ( Korea, Kiina) ja vastaavasti Eurooppa kylmenee, vaikka arvopohja on viel olemassa. Nyt on aika pit Jeesusta esill entist rohkeammin ja sit varten rukouksessa saada varusteita thn tyhn. Siunausta ja hienoa, ett olet mukana elopellolla tiss.

   Heikki

   Tykkää

 2. Wau! Ihanaa väriloistoa, Heikki. Värillä ei ole väliä, kunhan se on rakkautta. Myös musta (valitse väri) Saara on ihan paras.

  Tykkää

 3. Yksi kauneimmista pyhäkoululauluista joka liikutti pienen tytön sydäntä ja sai rakastamaan pientä ”neekerlasta”. Muistan sen vieläkin. Uskon laulun olleen myös herättämässä lähetysrakkautta. Kiva kun muistelit ja ylös nostit vuosikymmenten takaa.

  Tykkää

 4. Oltiinpa taannoin sisarukset perheinemme makkaranuotion ääressä ja laulettiin tuokin laulu. Jollain oli vanha pyhäkoululaulukirja mukanaan.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s