Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Hampaaton kristillisyys

2 kommenttia

Se ei myöskään tuoksu, ei maistu eikä semminkään näy katukuvassa. Se piileskelee kammiossaan tai harrastaa hartauttaan, kun pitäisi astua esiin antamaan todistus Jeesuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Kamaristaan se räksyttää ja vastustaa kaikkea, mikä ulkona liikkuu.

Mitä oikein ajan takaa?

Kristityllä on mahtava tehtävä jatkaa Jeesuksen ja opetuslasten tekoja tässä maailmassa. Hän lähtee ulos ihmisten keskelle, ihmisten rinnalle. Siellä hän näkee ja kuulee maailman kivun, pelon ja tuskan ja tekee sille jotain. Ja mitä? Hän ei pelkästään sano, että muistan sinua iltarukouksessa, katsotaan, mitä Herra mahtaa tehdä. Ei, vaan hän kuuntelee ja rukouksin välittää saman tien lähimmäiselle rakkautta, siunausta ja apua. Hän ikään kuin ottaa toisen ihmisen voimakkaan hellään halaukseen rukoilemalla hänen kanssaan ja hänen puolestaan.

Kristitty lukee Raamatustaan, miten Jeesus toimi keskellä ihmisvilinää ja miten apostolit jatkoivat tätä työtä Herramme käskyn mukaan…ja rohkeasti hän alkaa toimia samalla tavalla ja saman Pyhän Hengen voiman avulla. Kristitty uskaltaa lähteä tuntemattomille urille ja hypätä Jumalan rajuihinkin suunnitelmiin. Hän ottaa riskejä, jotka kuuluvat osana elävään uskoon. Hän ei pelkää maineensa puolesta, koska rakkaus ihmistä kohtaan on suurempi kuin oma kunnia. Tällaista uskoa seuraavat ihmeet ja merkit ja nämä antavat elävän todistuksen toimivasta Jumalasta ja tätä kieltä ihmiset ymmärtävät.

Entä sielujen pelastus, syntien anteeksisaaminen, mihin se unohtui? Ei mihinkään! Jumalan rakkaus ja armo vetävät mielenmuutokseen ja sovituksen ymmärtämiseen. Pelkällä ihmisten moittimisella ei aina päästä samaan tulokseen. Toki synti saarnataan synniksi, mutta rakkauden asenteella ihmistä kohtaan.

Entä se rukous? Sen taakse ei paeta piiloon vastuuta. Ei siis tyydytä esittelemään Jumalalle kauppalistoja sellaisella asenteella, että me saamme pestä kätemme työstä ja joku toinen sen tekee. Rukousta tullaan tarvitsemaan sitä enemmän, mitä enemmän haluamme maailmaa auttaa. Rukouksessa ollaan Jumalan läsnäolossa, kysellään Hänen tahtoaan, nähdään Hänen unelmiaan, varustaudutaan Sanan ja Hengen voimalla kohtamaan se maailma, jonka keskelle Jumala haluaa meidän vievän Hänen valtakuntansa.

Hampaattomat koirat eivät pure, mutta räksyttävät sitäkin äänekkäämmin. Meille on annettu aseet taistella pimeyden valtoja vastaan ihmisten puolesta, joita Jumala rakastaa.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Hampaaton kristillisyys

  1. Amen! Kuulostaa pelottavan tutulta. Monissa yhteisöissä tuo kallis tehtävä, Kristuksen sanoman ulosvieminen ikäänkuin auktorisoidaan harvoille ja valituille.

    Tykkää

  2. Kiitos Heikki! Taas haastetta antava juttu. Jumalan avulla tätä toteuttamaan. Eikä vaan avulla, vaan täysin Hänessä.

    Tykkää