Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kirkon katu- uskottavuus

1 kommentti

Jesuksen katu- uskottavuus oli siinä, että hän kulki kaduilla ja teki hyvää, jopa paransi sairaita, vieläpä sapattina. Hänen tekemänsä ihmeet olivat eräänlainen Jeesus- brändi. Suuret kansanjoukot, pitkienkin matkojen takaa tungeksivat hänen ympärillään. Ja hänen jälkeensä opetuslasten ympärillä.

Jotenkin tämä katosi historian saatossa. Ja jotenkin tilalle on kasvanut valtava määrä hierarkisia laitoksia kalliine hallintoineen ja komeine kirkkoineen. Jenkeissä on oikein kaupunginosia täynnä erisuuntaisia kirkkoja, vähän niin ostosmarketeissa. Kotimaamme kylillä paikoin riittää yksi kirkko keskellä kylää. Eikä tässä tuulimyllyjä eli rakennuksia vastaan olla seipäät tanassa.

Onkohan hintalaatu- suhde kunnossa: kourallinen opetuslapsia sai silloisen Välimeren alueen ja paljon muitakin alueita evankelioitua varsin näkyvin tuloksin, nyt meitä on huomattavasti enemmän ja tuloksia taitaa olla huomattavasti vähemmän. Kannattaisiko penkoa tätäkin asiaa?

Olisiko paluuta Jeesuksen ajan toimintatapoihin.

Olisiko kirkkojen katu- uskottavuus edelleen siinä, että ne lähtisivät tekemään samoja tekoja kuin Jeesus.

En laittanut viimeisiin lauseisiin kysymysmerkkiä, koska haluaisin niiden oleven haasteita aikamme kristityille ottaa Jeesuksen sanat todesta. Kirkko ei kaadu rakennuksiin tai niiden puutteeseen, mutta se kaatuu, jos sillä ei ole sanomaa Jeesuksesta ja jos se ei tee sitä, mitä Jeesus käski sitä tekemään.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Kirkon katu- uskottavuus

  1. Kristittyjen teot lähimmäisiä kohtaan ovat kieltämättä aika piilossa, jos ei rahakeräyksiä huomioida. Meidän jokaisen olisi hyvä kantaa koemme kekoon, omien voimiemme mukaan. Kirkkohan on ollut oikeastaan lähinnä moralisoiva laitos, ei pelastusarmeija.

    Tykkää