Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Syntyi neitsyt Mariasta

10 kommenttia

Näin tunnustaa luterilainen kirkko joka sunnuntai. Tällä linjalla on myös asianosainen itse eli Maria, Joosefin kihlattu Nasaretista. Tämän tosiasian aion ottaa esille saarnassani tulevana pyhänä kirkossa Marianpäivään tekstiin eli Jumalaan omaan Sanaan liittyen. Keskellä Helsinkiä.

Miten on mahdollista, että 67% luterilaisen kirkon työntekijöistä on vakaasti tätä mieltä ja papeista vielä vähempi, muut empivät tai kieltävät? Mikä tässä on niin vaikeaa uskoa? Ei kai järkemme ihan kaikkea muutakaan Jumalan tekoa ymmärrä?

Onko osa papeista hiljaa uskontunnustuksen tuossa kohdassa ja hyppäävät sitten kyytiin Pontius Pilatuksen kohdalla?
Eikö tämän kohdan kieltämiseen kukaan puutu kirkossamme? Vai ovatko he sitä mieltä, että Herramme neitseestäsyntymisellä ei ole paljon mitään merkitystä? No, minulle on, paljonkin, mutta oleellisinta on se, mitä mm Luukas sanoo: Luuk.1: 26-38. Tervetuloa kirkkoihin kuuntelemaan tuo evankeliumiteksi ja saarnan jälkeen tunnustamaan pyhä, kristillinen uskomme.

En minä tästä metakkaa nosta, kunhan taas kyselen.

Shabbat shalom!

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

10 thoughts on “Syntyi neitsyt Mariasta

 1. Totisesti uskon.. Kiitos Heikki että pidät totuuden sanaa esillä rohkeasti. Siunatkoon Taivaan Isä saarnasi ja tehköön Pyhä Henki sen eläväksi, sillä elävää Jumalan sanaa me kaipaamme ja tarvitsemme pimenevässä maailman (ja kirkonkin) ajassa.

  Tykkää

 2. Pyhästä Hengestä ja naisen siemestä,naisen suvusta syntyi Vapahtaja. Jumala valitsi Marian ja käärme, joka ehkä oletti Jumalan kääntävän syntiinlankeemuksen takia selän naisella kohtasi Golgatan ristillä sen päivän, jolloin Jumalan Poika, naisesta syntynyt, voitti pahan vallan meihin. Näin Jumala ilmoitti aikojen alussa ja näin tapahtui.Tähän uskomme . Siunattu Maria,Vapahtajan äiti. Aamen.

  Tykkää

 3. Minä suhtaudun hyvin epäileväisesti näihin tutkimuksiin. Mun mielestä niillä on agenda.

  Kun sanot, että 67 % kirkon työntekijöistä, niin mitenkä suhtaudut siihen, että 70% kysellyistä jätti vastaamatta?

  Tykkää

 4. Minä olen vissiin vähän outo oppinut, koska en ole osannut koskaan epäillä Jumalan Sanaa. Pidän erittäin tärkeänä , että meillä on luja uskon perustus, jonka päällä voimme seistä ja joka antaa turvan myös suurten vastoinkäymisten, sairauksien ja surujen kohdatessa. Kaikki mitä alkuseurakunta otti tähän ”apostoliseen uskontunnustukseen” on faktaa, ilman epäilyksen tarvetta! Tästä me saarnaamme huomenna. ”Maria, Herran piikanen, Kyrie Eleison!”

  Tykkää

 5. Torstaina puheessani otin esille tunnustuskirjojemme mukaiset kolme näkökohtaa Marian neitsyydestä 1) Hän oli neitsyt ennen synnytystä, 2) hän oli neitsyt synnytyksesssä eli että hän ei menettänyt neitsyytensä tunnusmerkkejä synnyttäessään ja 3) että hän ei menettänyt neitsyyttään synnytyksen jälkeenkään. Hän on ikuinen neitsyt. Raamatussa mainitut ”siskot” ja ”veljet” ovat itämaisen sanontatavan mukaisesti sosiaalisia veljiä, Puheen pääpaino oli siinä, että Jumala otti ihmisyyden. Tästä syystä Marian ilmestyspäivä on teologisesti katsottuna yksi kaikkein suurimpia juhlia. Ilman ihmiseksi tuloa ei olisi myöskään pääsiäisen sanomaa. Näitä käsittelee tunnustuskirjoissamme kappale joka puhuu Jeesuksen kahdesta luonnosta.

  Siunausta saarnaasi

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.