Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Steriili uskonnollisuus haisee desinfioimisaineelta

2 kommenttia

Onnistuimme! Onnistuimme laimentamaan viinin vedeksi, siirtämään Jeesuksen sisätiloihin, tekemään uskosta uskontoa, jonka symboliikan ymmärtämiseen tarvitaan tukku oppaita ja esitelmiä. Onnistuimme selittämään ihmeet ulos kirkosta, muuttamaan Raamatun filosofiaksi ja rakentamaan uskonharjoituksen ympärille monimutkaiset kuviot,joiden seuraamiseen tarvitaan ohjekirjat.

Sitten ihmettelemme, minne ihmiset kaikkosivat.

Jeesukselle maailman luonnollisen paikka kohdata ihmiset oli kadut, torit, kodit, vuorenrinteet. Tänään Hän parantaisi sairaita ABC- huoltamoilla, Kolmen sepän patsaalla, Kallaveden luonnonjäällä, Levin rinteillä ja Luoja yksin tietää, missä kaikkialla muualla…kirkoissakin.

Jeesuksen levittämä ilosanoma kosketti jokaista konkreettisesti, koska siinä annettiin elämän eväät kalana, leipänä, vapautena, terveytenä, ihmisarvona, sovintona, rauhana. Yhteys Jumalaan löytyi ja se ei ollutkaan laki- uskonnollisuutta tiukkoine määräyksineen, vaan ihmisen ja Jumalan välistä kanssakäymistä, ilon ja surun jakamista persoonallisen Rakkauden kanssa.

Miten me onnistuimme tekemään maailman upeimmasta ja samalla arkisimmasta jutusta sellaisen, että se haisee kauas desinfioimisaineelta?

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Steriili uskonnollisuus haisee desinfioimisaineelta

 1. Siivosin eilen kodin ja kaikkialla oli sellainen steriili pesuaineen haju. Sitten lähdin ystäväni kanssa kirkon tiloihin Pääsiäisvaellukselle. Kuuntelin, katselin, lauloin, rukoilin ja sain lopuksi siunauksen. Ajoimme kotiin kaupan kautta, koska sisälläni kupli ilo ja halusin ilossani tuoda kaunista kaotiin. Ostin suklaamunia, narsisseja ja krookuksen ja koristelin kotia ottamaan vastaan Pääsiäisen.
  Tuo yhteydellinen hetki pääsiäisen sanoman ääressä oli elävän veden äärellä olemista. Se herätti minut horroksestani ja sai kodin kukkimaan – Jumalan kunniaksi ja pääsiäisen ilosanoman vuoksi.
  Sana elää ja tekee tehtävänsä, jota varten Jumala sen lähetti. Steriili muuttuu Kristuksen tuoksuksi, jota kohta kaikki ikävöimme kun kyllästyttävä steriiliys synnyttää ison ikävän.

  Tykkää

  • Minä ikävöin jo nyt, olen ikävöinyt kauan. Pyhä Henki sisälläni ikävöi myös – lähteelle! Elävään yhteyteen, elävien kanssa. Rukoilen Herraa.

   Virpi sinulta kaunis teksti ja kaunis usko! Mihin hävisi minulta lapsenusko – vai hävisikö – odotan…

   Tykkää

Kommentoi

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.