Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kun on maistanut Jumalan hyvyyttä

7 kommenttia

Se on kuin yhdessä istuisi saunassa purkaen viikon työpaineet hikenä ulos.

Se on kuin nauttisi vuosikertaviiniä seurassa, jossa on hyväksytty ja avostettu.

Se on kuin istuisi iltanuotiolla jakamassa kuivuneita eväitään saman väsymyksen uuvuttamana.

Se on kuin juoksisi tasajalkaa maaliin maratonilla.

Se on kuin nauraisi itsensä kipeäksi samalla aaltopituudella olevan kanssa.

Se on intiimiä yhteyttä, joka tekee arjesta juhlan.

Tiedän, että nämä vartauskuvat ovat äärimmäisen kalpea kuva universumin parhaan ystävän seurasta. Joku voi kokea, että nämä ovat typeriä ja jopa halventavat Jumalan pyhyyttä. Jumala on pyhä ja ansaitsee kaiken kunnioituksemme ja palvontamme. Jeesus ilmaisi meille kuitenkin myös Jumalan, joka tulee lähelle, iholle, sydämeen ja täyttää koko olemuksemme hyvyydellä.

Lähemmäs rakkauden tosi olemusta ei voi päästä. Tämä houkuttelee puoleensa. Mieluummin olen tällaisen Rakkauden seurassa autiomaassa, kuin yksin luxushotellissa. Kun olen hiukkasen saanut maistaa tätä hyvyyttä, niin älkää ihmetelkö, että mesoan Jumalan rakkaudesta niin paljon. Elämässä tulee vaikeuksia vastaan vähän joka mutkassa. Jumalaani en niistä voi syyttää. Iloitsen siitä, että Hän voi ja haluaa muuttaa pahatkin asiat hyviksi. Jumala on hyvä, Hänessä ei ole mitään pahaa. Turvallisin mielin jään Hänen käsiinsä iloissani ja suruissani.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

7 thoughts on “Kun on maistanut Jumalan hyvyyttä

 1. Mäkin olisin mielummin jonkun kanssa täällä luxus-hotellissa tai Manilan pimeillä kaduilla.

  Tykkää

 2. Minä haluaisin maistaa sellaista hyvyyttä, että joku/jotkut vielä pappisoikeudet omaava henkilö/t alkaisivat järjestää sellaisia rukousiltoja, joissa olisi yksi ainoa teema: Rukoilisimme Jeesuksen kanssa yhdessä ”että he yhtä olisivat”. Vaikka sellaisella hetkirukousperiaatteella. Raamattu sanoo Jeesuksen rukoilevan niin ja minusta se on suoranainen kutsu meille tehdä samoin. Uskon,että moni kristitty rukoilee noin yksikseen ja toki kirkossa uskontunnustuksessa ”uskonmme pyhien yhteyteen”, mutta, että ihan yhdessä…mikä hyvänmakuinen juttu se olisikaan.
  Olen aivan varma, että tilaisuuksissa olisi taustaltaan ihanan sekalainen srk koolla, mutta kaikilla sama rakkaus rinnassaan. Olisi ihmeellistä kokea se rukousvastaus: nokkoset ja ohdakkeet muuttuisivat myrteiksi ja kypressiksi.

  Tykkää

  • jotain tällaista on jo ilmassa, Kemijärvellä sain juuri olla mukana ensin helluntaiseurakunnassa ja sitten illalla ev.lut. kirkossa; yhdessä julistimme Sanaa, yhdessä rukoilimme

   Tykkää

 3. Mahtava kuulla…Jumalan vähä-ääniset mutta tarkkaan kuullut rukoushiippakunnat toimivat:).

  Tykkää

 4. Jumalan tahto tapahtuu juuri tässä, Virpi ja Heikki, ja on alkanut jo jonkin aikaa sitten. Kun ulkoinen (ja sisäinenkin) uhka kohtaa totiset uskovat, se ajaa ”lampaat” jotka tuntevat paimenensa äänen, Hyvän Paimenen lähelle, sylihoitoon ja Häntä seuraamaan veipä hänen seuraamisensa mihin tahansa, sillä sen Tien loppu on iankaikkinen elämä täydellisyydessä. Ilo on kuulla tällaisia terveisiä Heikki, ei olisi koskaan uskonut 70-80 luvulla jolloin helluntailaiset eivät tienneet mitään pahempaa kuin luterilaiset ja päinvastoinkin. Mutta nyt on nyt, kiitos Herralle. Samoin siunattua pääsiäisen aikaa!!!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.