Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Suudelmissa on eroa

4 kommenttia

Juudaksen, syntisen naisen ja pyhien suudelmat!

Via Dolorosan ensi askelissa oli suudelma, 30 hopearahan arvoinen, petollinen suudelma.

Juudas, näit Jeesuksen tekemät ihmeet ja kuulit Hänen ihmeelliset puheensa: kaikki täynnä rakkautta! Miksi Juudas, miten saatoit? Etkö nähnyt Jumalan armoa Jeesuksen toiminnassa? Odotitko vapauttajaa, joka tuhoaa vihollisvallat suunsa henkäyksellä syytämällä tulta ja tulikiveä syntisten niskaan? Petyitkö siihen, että Jeesus tuhlasi rakkautta kaikkialle? Vai olitko vain ahne rahalle; tuo 30 hopearahaa, orjan alhaisin hinta, kaiken näkemäsi ja kokemasi jälkeen tuntuu kummallisen vähältä, halvalla myit.

Pelkään, Juudas, että et jää viimeiseksi Jeesuksen myyjäksi. Vieläkin on niitä, jotka loukkaantuvat siihen Jeesukseen, joka jakaa ilmaista armoa syntisille ja parantaa niitäkin, jotka eivät palaa Häntä kiittämään. He haluavat sälyttää lain raskaan kuorman ihmisten kannettavaksi senkin jälkeen, kun nämä elämän vaikeuksien ja syntinsä tunnon kanssa ovat löytäneet Vapahtajan.

Olithan paikalla silloin Juudas, kun muuan syntinen nainen tuli fariseuksen kotiin ja kyynelillään pesi Jeesuksen jalat, kuivasi ne hiuksillaan ja suuteli niitä ja voiteli ne tuoksuöljyllään. Hän sai syntinsä anteeksi, ja sitäkös pöytävieraat ihmettelivät. Ihmettelitkö sinäkin? Olisiko sinun mielestäsi nainen synteineen pitänyt ajaa ulos viimeistään siinä vaiheessa, kun hän kumartui Jeesuksen jalkojen juureen? Kun sinä, Juudas suutelit Jeesusta, muistitko, miten tuo nainen suuteli Jeesuksen jalat? Tuliko mieleesi Jeesuksen sanat hänelle: ” Uskosi on pelastanut sinut. Mene rauhassa”.

Juudas, sydämesi viha, joka pukeutui suudelmaan, tuhosi sinut. Kun taas syntisen naisen armoa etsivä suudelma, toi rauhan, syntien anteeksiantaminen toi rakkauden.

Paavali kirjoittaa Kristuksen seurakunnalle: ” Tervehtikää toisianne pyhällä suudelmalla.”

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Suudelmissa on eroa

  1. Philippuksen evankeliumissa Jeesus suutelee elämänkumppaniaan ((koinōnos) Tornin Mariaa u s e i n suulle ja rakasti tätä enemmän kuin muita opetuslapsia. Maria vastasi jaakob-typåologiasa Dina jonka nimi tarkoittaa totuus-oikeus nämä epiteetit sopivat myös Maria Migdoliin.
    Heidät oli vihitty luultavimmin Kaanaan häissä.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s