Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Taivas on auki

Jätä kommentti

Tänään olen ollut ahdistunut ja tyhjä ja pelokas. Jotenkin ymmärrän Marian itkun haudalla: ” Minun Herrani on viety pois, enkä tiedä, minne hänet on pantu.” Kenen puoleen nyt käännyn ahdistuksessani, kun en löydä edes Jeesuksen ruumista. Tyhjä hauta huutaa tyhjyyttään.

Mutta sitten Jeesus alkoi varovasti raottaa Taivasta. Pieni toivon säde, lähes näkymätön hiipi hiljalleen kohti minua. Muistin, miten Jeesuksen ollessa ristillä temppelin esirippu halkesi kahtia ylhäältä alas, Taivaasta maan päälle ja näin tie kaikkein pyhimpään oli auki. Minulla oli vapaa pääsy universumin suurimman voiman lähteeseen. Mikään eikä kukaan voisi estää minua juoksemasta suoraan Isän syliin turvaan. Vain itse voisin olla jarruna.

Onneksi minun ei tarvitse etsiä ruumista, jota ei ole. Jeesus on Isän oikealla puolella ja minä saan olla Hänessä ja Hän minussa Pyhän Henkensä kautta. Minulle tämä vaikeahko teologinen ajatus puhuu yhteydestä, saan elää Jumalan hyvässä seurassa ja Hän on kiinnostunut kaikesta, mikä minua askarruttaa, ahdistaa ja pelottaa.

Sitten muistin sokean Bartimeuksen, jolta Jeesus kysyi, mitä tahdot, että minä sinulle tekisin. Sokea ei heittäytynyt hengelliseksi, vaan pyysi näkökykyään takaisin. Jeesuskaan ei heittäytynyt hengelliseksi, vaan antoi miehelle näkökyvyn. Moni uskonnollinen olisi moisesta närkästynyt: eikö hengellinen näkökyky eli sielun pelastus ole tärkeämpi kuin fyysinen näkökyky! Toki! Mutta myös silmät on luotu näkeviksi ja korvat kuuleviksi ja sydän sykkimään ja jalat juoksemaan ja mieli vapautumaan. Bartimeus muuten lähti seuraamaan Jeesusta.

Taivas on auki Jeesuksen uhrin takia. Ja sieltä tulvii siunauksia elämäämme. Rukoilemme turvallisin mieli: tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin Taivaassa. Ja arvaa mitä: saamme jakaa näitä siunauksia koko ajan kaikille ihmisille, niin kuin Jeesus teki. Siunaukset eivät lopu.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.