Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tässä ei ole erotusta maallisen eikä hengellisen välillä

4 kommenttia

– Jumala loi maailman ja me erotimme Jumalan maailmastaan.
– Jeesus avasi sokean silmät ja me opetamme, että Hän antoi sokealle hengellisen näkökyvyn.
– Pietari sanoi, että Jeesus kulki ympäri maata ja teki hyvää. Mielestämme Jeesus siis vain pelasti sieluja.
– Jeesus kantoi ristille syntimme ja sairautemme, me yhdistämme tuon sanaksi ”syntisairaudet”, jolloin ei tarvitse uskoa, että muka sairaudetkin olisi kannettu meidän puolestamme.
– Armolahjoja on syytä tavoitella runsaasti seurakunnan rakentamiseksi, mutta usein me teemme niistä hengellisiä palkintoja.

On vaarallista erottaa maallinen ja hengellinen toisistaan, sillä silloin kirkosta tulee mystinen ufo, tuonpuoleinen kummajainen. On hyvä lukea uudelleen, mitä Jeesus teki vaeltaessaan maan päällä ja jättäessään seuraajansa tekemään samoja tekoja kuin Hän. Maailma kuuluu edelleen Luojalleen, vaikka sielujemme vihollinen yrittää tätä kaikin keinoin omia.

Kristittyjen on syytä mennä Herransa esikuvan mukaan kaduille ja kujille ja päin vihollisen linnakkeita jakamaan Jumalansa hyvyyttä kaikille erotuksetta. Tämä hyvyys vetää Jumalan puoleen ja muutokseen eli parannukseen synnistä. Me teemme väärin Lähettäjäämme kohtaan, jos me kiellämme ne ihmeet, joita Jeesus edelleen haluaa tehdä kauttamme sairaille, ahdistuneille, nälkäisille, pelokkaille, sidotuille jne.

Golgatan risti osoittaa ylös ja sivuille ja alas, keskellä Jeesus, uhrilammas, joka huutaa anteeksiantamusta maailmalle. Kaikille tämä sanoma sovituksesta ei kelpaa, mutta voi minua, jos kavennan sen koskemaan vain ihmisen uskonnollisia tarpeita, kun Jumala haluaa hoitaa koko ihmisen. Sana pelastus sisältää myös ajatuksen terveydestä. Kristuksessa Jumalan luoma maailma avautuu uusin silmin, syntiinlankeemuksen keskelläkin näkyy kauneutta.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Tässä ei ole erotusta maallisen eikä hengellisen välillä

 1. Kiitos Heikki , Jeesus riittää!

  Tykkää

 2. Luen kirjoituksiasi yleensä kiinnostunena. Nyt kiinnostuin ehkä tavallistakin enemmän. Luulen ymmärtäväni perussanomasi Jeesuksen olemuksen kaikenkattavuudesta ja riittävyydestä elämään ja pelastukseen.

  En kuitenkaan näe ongelmaa maallisen ja hengellisen erottamisessa, kuten sen kuvailet. Molemmat ovat Jumalan luomia hyviä asioita ja niiden avulla hän tätä maailmaa johtaa. Monissa asioissa on syytä pitää nämä valtapiirit erillään. Se estää meitä väärällä tavalla hengellistämästä puhtaasti maallisia asioita ja taas toisaaalta jättämään hengelliset asiat hengellisesti selitettäviksi.

  Martti Luther oli niitä harvoja hengen jättiläisiä, joka meille tämän viisauden kirkasti. Hän sanoi todelliseksi tohtoriksi sitä, joka maallisen ja hengellisen arjessa erottaa.

  Tykkää

  • Kari, ymmärrän pointtisi
   nämä blogit vain tulevat usein sellaisiksi yhtä asiaa korostaviksi, jolloin asiakokonaisuus hämärtyy.
   Korostan tässä sitä, että Jumala on kiinnostunut koko elämästämme ja haluaa tuoda siunauksen arkeen ja juhlaan.

   Tykkää

 3. Ok.

  Tykkää

Kommentoi

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.