Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Pyhäin jäännös

1 kommentti

Hienommin sanottuna reliikki. Parhaimmillaan muisto pyhästä ihmisestä. Pahimmillaan onneatuottava taikakalu.

Ihmiset jonottavat Jeesuksen oletetulle haudalle suudellakseen kiveä, joka oletettavasti voisi liittyä Jeesukseen. Miksi ihmeessä? Mitä pyhää on kivissä tai paikoissa, varsinkaan kun emme voi olla varmoja niiden alkuperäisestä yhteydestä Herramme kanssa. Ja vaikka olisimmekin, niin miksi palvoa paikkoja, kun itse ylösnoussut Jeesus on luvannut olla kanssamme joka päivä!

Reliikkejä parempaa on
– Jeesuksen Hengen herkkä kosketus elämässämme, se on kuin parantava suudelma kuumeisella otsalla tai keväisen raikas tuulahdus, joka uudistaa, virvoittaa ja vahvistaa elämään, tuo Jeesuksen todelliseksi ja Jumalan valtakunnan lähelle
– Jumalan Sanan lupaukset rukousten kuulemisesta Jeesuksen nimessä: anokaa, niin teille annetaan, anokaa mitä hyvänsä
– Tulevaisuuden toivo: saada nähdä Jeesus kasvoista kasvoihin
– Pyhien yhteys, joka on elävää kanssakäymistä elävien ihmisten kanssa, Jumalan pyhien suutelemista, ilojen ja surujen jakamista, yhteisten taakkojen kantamista, leivän murtamista ja yhteisestä maljasta juomista
– Ylösnousseesta Jeesuksesta todistaminen ihmeineen ja merkkeineen, saada välittää lähimmäiselle kaikenlaista apua Jeesuksen nimessä

Miten mikään reliikki voi edes yrittää kilpailla edellä mainittujen asioiden rinnalla, ellei sitten ihminen pakene uskonnollisten reliikkien taakse piiloon voidakseen välttää todellisen Jumalan kohtaamisen. Pyhien jäännösten perässä juoksemalla ei tulla pyhiksi. Mutta Kristuksessa olemme jo pyhiä ja saamme käyttää aikamme ja voimamme vapauttavan ilosanoman julistamiseen jäljellejääneille.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Pyhäin jäännös

  1. Suomalaisten pyhäinjäännökset ovat hautausmaat. Sekä pakanauskon aikana että nykyisin. Ihmisiä pitäisi rakastaa heidän elinaikanaan. Kyllä minäkin käyn vanhempieni haudalla ja pidän sen siistinä ja kukin koristettuna, mutta jotenkin vierastan ajatusta, että kuolleita palveotaan enemmän kuin eläviä esim. vanhempia. Monet ovat yksin vanhainkdeissa ja ikävöivät siellä. Kuolleesta ei myöskään saa puhua pahaa, sensijaan eläviä saa kiusata ja juoruilla ja pilata heidän elämänsä, jopa lapsia raiskataan ja kodeissa on väkivaltaa. Hyi meitä pyhäinjäännösten palvelijoita.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.