Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Relaa vähän

Jätä kommentti

Onhan kaikki varmasti kunnossa, Jeesus on täällä tuossa tuokiossa? On, on, servetit vain puuttuvat, paisti on uunissa ja tuoremehu kylmässä, Jeesushan ei juo viiniä, eihän, ja salaatit ovat jo pöydässä valmiina…hyvänen aika, leipä!…olen unohtanut vallan kokonaan leivän ja nyt ei ole aikaa…

…pim pom…

Se on varmaan se Jeesus, minä menen ovelle, laita sinä ne servetit…ja unohda se leipä, huhhuh, mitenkähän tästä selvitään tästä ensivisiitistä!

– Iltaa, onpa mukava, että kutsuitte minut iltapalalle, on aina niin hienoa tutustua uusiin ihmisiin. Tässä muuten olisi tuoretta ohrarieskaa, paistoin sen ihan itse omalla reseptillä avotulella loimuttaen, toivottavasti pidätte siitä.

– Iltaa ja tervetuloa…niin ja rauhaa vai mitä sitä yleensä toivotetaan teille näin koti- illassa?

– Älä ihmeessä teitittele minua, ystäviähän me olemme. Rauhaa- on hyvä tervehdys, ja iltaakin on ihan hyvä, sydämen asenne tässä on tärkeämpää kuin sanat.

– Ruoka onkin jo valmista, käydään pöytään. Voit pestä kätesi tuolla kylppärissä..niin ja kiitos lämpimästä leivästä.

– Mennään vaan suoraan pöytään, puhtailta nämä kädet näyttävät. Onpas teillä viihtyisä koti. Taidettakin löytyy silmien iloksi.

– Voin laittaa musiikkia soimaan taustalle. Pidätkö Bachista?

– Bach on ihan jees, mutta jos sinulla olisi vaikka vähän nykyaikaisempaa, jotain sellaista kevyttä ja rytmikästä, mutta ihan miten vain, musiikki tekee hyvää.

– Istukaa, siis istu sinä tuohon pöydän päähän, niin me vaimon kanssa istumme tässä sivulla.

– Kiitos. Onpas hyvän tuoksuista ruokaa, ja upeaa ennen kaikkea se, että saan jakaa tämän aterian kanssanne…ai mutta hyvänen aika, ihan unohdin, minulle on vielä tuliaisena viinipullo, olen sen säästänyt spesiaalitilanteeseen, se on näet suoraan Galileasta…kas tässä.

– Voi, kiitos ja me kun luulimme, että sinä et käytä ollenkaan viiniä.

– ?

– Tuota, hm, voisiko vieras rukoilla ruokarukouksen, me kun emme ole oikein sitä vielä oppineet tai siis ei ole tullut tavaksi…

– Tietysti: Kiitos Isä näistä ystävistä, aamen! Ja sitten syömään, jo tässä on nälkäkin.

– Anteeksi, Jeesus, mutta kun me olemme vähän pihalla näistä uskonnollisista tavoista, emmekä ole ihan varmoja, mistä kanssasi keskustella ja miten…hm, anteeksi hölmöyteni…siis miten tätä iltaa kanssasi jatketaan, jos suoraan sanon, olethan sentään erityisvieras ja harvinainen tässä huushollissa.

– Hei, relatkaa vähän, nautitaan hyvästä ruuasta ja seurasta, puhutaan ihan mistä tahansa, en minäkään ole aina tullut uskonnollisten ihmisten kanssa juttuun. Minulle on tärkeää, että olemme rehellisiä ja voimme kohdata toisemme avoimesti. Suhde ajaa ohi tapojen. Jumalakin, siis Isäni on kiinnostunut kaikesta, mikä on meille hyväksi, koska Hän rakastaa meitä. Voimme puhua kaikesta, mikä teitä nyt ahdistaa, painaa tai tuo teille iloa. Usko ei mystistä ja tunkkaista traditiota, vaan elämää sen täyteydessään Jumalan yhteydessä. Kertokaa te itsestänne ja unelmistanne….

Ja ilta jatkui iloisen rennosti. Kun Jeesus lähti, toivotti isäntäpari Hänet uudelleen kylään. Ovi sulkeutui Jeesuksen jälkeen, mutta käsittämättömän suuri rauha täytti koko talon.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.