Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Tule Pyhä Henki, mutta

Muistathan, että meidän kirkossamme ei sitten puhuta kielillä. Kaiken maailman profetoimisten kanssa kannattaa myös olla varovainen. Demoneista puhuminen on suorastaan kielletty. Sairaitten puolesta rukoilijoille voit antaa hiukan tsemppiä, mutta älä lupaa liikoja, äläkä innosta rukoilemaan alttarin ulkopuolella, puhumattakaan kirkkokahveilla…tai paratkoon!… kirkon pihalla. Siinä voi mennä kirkkomme maine.

Riittää, kun jaat rakkauden ilmapiiriä ja sellaista hyvänolon tunnetta, että saadaan kirkkoon lisää väkeä. Onkin ollut kirkossamme hiukan viileää viime aikoina eli kyllä me sinua tarvitsemme kovastikin. Olethan muuten tutustunut uuteen käsikirjaan, niin virsikirjauudistuskin on taas tulossa ja onhan niitä laulukirjoja eri tyylitajuisille, monisteitakin löytyy eläkkeelle jääneeltä kanttorilta. Käytetään niitä sitten yhdessä, kun tulet. Työntekijäkokouksiin olet muuten myös tervetullut; siellä yhdessä laaditaan mm seuraavan sunnuntain palveluvuorot ja tarkistetaan messukaava. On hyvä pitää kiinni perinteistä, niistä piskuinen laumamme pitää. Mutta tuo sinä se erityisosaamisesi, se yhteyden ja lämmön tuntu kirkkosaliin.

Ylistyksestä meillä huolehtii sellainen lauluryhmä. Niillä taitaa olla pari kitaraakin ja ovat opetelleet tosi hienoja israelilaisia lauluja. Pitäydytään niihin, ne uppoaa kansaan, jopa vanhoihin. Näkisitpä, miten niiden jalat alkavat heilua, onneksi kuitenkin pysyvät istumassa…ja se on hyvä se, ei mennä liiallisuuksiin.

Ehtoollisella meillä on käytössä uudet hopeiset pikarit ja malja, ne kyllä maksoivat….

…ja sitä rataa.

Kannattaa tämän jälkeen lukea vaikka Apostolien teot ja katsoa, miten Pyhä Henki toimi alkuseurakunnassa. Sitten kannattaa miettiä, onko valmis toivottamaan Hänet elämään ja seurakuntaan. Sillä, kun Hän tulee, on riski, että moni asia muuttuu.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentointi on suljettu.