Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Ei duurilla Taivaaseen

4 kommenttia

Ei myöskään mollilla, saati sitten tuurilla.

Eli: musiikkimaku tai -genre eivät vielä kerro ihmisen sydämen uskosta. Ei myöskään hiustyyli tai vaatetus. Millainen mielestäsi on hurskaan näköinen ihminen? Ennen sen kuvaaminen oli helppoa, nyt menee vaikeaksi. Meikkaaminen ja hiusten kähertely on viimein poistettu syntilistalta. Tatuointi ei kai koskaan ehtinytkään tuolle listalle.

Tiukka nuttura, täystatuointi, huoliteltu meikkaus, skeittilauta, Raamattu kainalossa eivät vielä kerro koko totuutta ihmisestä. Urkukonsertti, metallimessu, herätyskokous, rukousilta, rockmessu eivät myöskään vielä takaa sanoman sisältöä puoleen tai toiseen.

Mutta ei tämä tuurissakaan voi olla! Siis sattuman varassa. Jotain uutta on Taivaaseen menijöillä ja jossain se näkyy. Mutta missä ja miten? Mitä tarkoittaa olla Kristuksen tuoksuna ja valona maailmassa, suolana yhteiskunnassa, Pyhän Hengen voimalla täytettynä? Tuoksu, valo, suola ja voima eivät voi jäädä piiloon. Jossain ne tulevat esiin.

Kristitty on Pyhän Hengen temppeli. Hän on kuin mobiilikirkko keskellä maailmaa ja vie Jumalan valtakuntaa eli Jumalan kuninkuutta ja todellisuutta mukanaan, minne tahansa hän meneekin. Se näkyy silmistä, kuuluu sanoista, toteutuu teoissa, vaikuttaa ilmapiirissä.

Minne tahansa Jeesus meni, siellä tapahtui: ihmisiä parani, rauha ja ilo täytti paikan, nälkäiset saivat ruokaa, halveksitut pääsivät yhteyteen, kuolleitakin heräsi, sovituksen sana eheytti, ihmiset vapautuivat pahasta. En minä tiedä, minkä näköinen Jeesus on, mutta tiedän, mitä Hän sanoi ja teki ja miten Hän edelleen minuakin rakastaa. Se riittää! Hänen persoonansa vetää puoleensa, ei Hänen vaatetuksensa tai Hänen musiikkimakunsa. Kun tapaan Hänet, niin kyllä Hänet tunnistan, vaikka tulisi vastaan säkkipilliä soittaen.

Jeesus muuten käski meidän tehdä Hänen tekojaan, ei niinkään pukeutua tai laulaa Hänen tyylillään!

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Ei duurilla Taivaaseen

  1. Kristitty on mobiilikirkko. Mikä mainio kielikuva! Tänä teknoaikana tuo kannattaisi kirjata kirkon ja seurakuntien strategiaan ja kaikkiin katutolppiin. Kyllä minä ainakin mieluummin olisin ”mobiilikirkko” kuin ”hurskas”. Vaikka onhan tuo kirkko-loppuinen sana vähän rakennusmainen. 😉

    Tykkää

  2. Jeesuksesta kerrotaan, että Hän veisasi ennen Getsemaneen lähtöään psalmeja! Me tavalliset uskovaiset laulamme mielellämme ”Herran virsiä vieraalla maalla”!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s