Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Minä uskon

4 kommenttia

Mihin tahansa jumaluuteen, humanismin ja ihmisoikeuksien nimissä.
Maan alkuräjähdyksen aikaansaajaan, taivaallisten ja maallisten hyvien ominaisuuksien luojaan jokaisessa ihmisessä.

Ja Jeesukseen, opettajaan, ihmiskunnan yhteen suurimmista filosofeista, jonka äiti oli nuori tyttö, Maria nimeltään. Hän kärsi maaherra Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin ja haudattiin lopulta kuolleena. Mutta rakkauden aate jäi elämään, se oli kuolemaa väkevämpi ja heräsi Jeesuksen oppilaiden sydämissä henkiin. Kolmen päivän pettymyksen jälkeen he lähtivät yksissä tuumin jakamaan omaisuuttaan köyhille ja tekemään hyviä tekoja opettajansa antaman esimerkin ja käskyn mukaan. Nämä teot tulevat tuomitsemaan ihmiset hyviksi tai pahoiksi.

Ja henkeen, joka lopulta yhdistää ihmiset kaikkialla maailmassa samaan perheeseen, suuren rakkauden sateenkaaren alle, jossa ketään ei erotella uskon, ihonvärin tai minkäänlaisten suuntautumisten takia. Näin elämä turvataan jatkumaan ikuisesti ja kaikilla tulee olemaan rauha. Ihmisoikeudet ovat viimein toteutuneet. Ihminen ja hänen hyvä tahtonsa ovat tulleet jumaluudeksi.

Uskon siis ihmiseen.

Ei se tainnut mennä ihan näin se vanha apostolinen uskontunnustus. Kannattaisiko kerrata se kristinopista tai vaikka kirkkokäsikirjasta!

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

4 thoughts on “Minä uskon

  1. August Comte, joka uskoi yli-ihmiseen, ja on kai jonkinlaisen optimismin isä, kuoli mielisairaana. Uskotaan vaan vanhan mallin mukaan, niin pysytään hengellisesti terveinä.

    Tykkää

  2. Televisiohaastattelussa tässä hiljattain kysyttiin uuden Lähetyshiippakunnan uudelta piispalta: Miksette eroa kirkosta? Hän vastasi: Mielestäni kirkosta pitäisi erota niiden, jotka eivät enää pitäydy kirkon tunnustuksessa ja Raamatun sanan mukaisessa opissa, johon papit kuitenkin jo pappisvalassaan ovat luvanneet pitäytyä (ajatus oli tämä, sanamuotoa en tarkkaan muista).

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.