Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Suolaa kohtuudella.

Jätä kommentti

suolaJeesus sanoo seuraajilleen melko imartelevat sanat: te olette maan suola.  Vaikka suolaa käytetään moneen asiaan, hän viittaa nimenomaan syömiseen. Suola saa ruoan maistumaan, mutta vain oikein käytettynä. Liika suola tekee ruoasta auttamattoman ällöä, jolloin ainoa vaihtoehto on sylkäistä se pois.

Ovatko kristityt maan suola? Olemmeko tuomassa esiin elämän leivän – Jeesuksen – makua vai omaa suolaisuuttamme? Onko puheemme aina suolalla höystettyä vai olemmeko joskus ylikorostunut, epämiellyttävä klöntti ruoassa? Suolan puute elimistössä aiheuttaa sekavuutta, mutta liika suola nostaa verenpainetta. Kumpikaan ominaisuus ei ole kristitylle eduksi.

Jos Jeesus on leipä ja me olemme suola, meidän tehtävämme on saada Jeesus maistumaan hyvältä. Mielestäni evankelioinnissa on kyse juuri tästä. Tehtävämme ei ole jättää jälkeeni suolapatsasta vaan Sanan hyvä tuoksu. Meitä ei myöskään ole käsketty suolaamaan toisia vaan olemaan suolana itse.

Piispa Wille Riekkisen kerrotaan ajaneen jäisellä tiellä piispantarkastusmatkallaan Savossa ja nähneen kyltin ”Teitä ei suolata täällä”. Aluksi hän huolestui, mutta sitten huojentui.

Toivoisin, etten itse suolaisi ketään eri tavalla ajattelevaa. Vielä enemmän toivon, että oma suolani ei menetä makuaan.

Vielä en ole mestarikokki, mutta opettelen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s