Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Mitä tässä rehkimään

1 kommentti

Jumala on kaikkivaltias, jos Hän tahtoo pelastaa maailman, ei Hän siihen minua tarvitse. Ja onhan se Jumalan aliarvioimista, ellei suorastaan Jumalaksi asettumista kuvitella, että minä alkaisin tehdä Hänen hommiaan. Mikä minä olen niitä tekemään, tavallinen syntinen, niin kuin muutkin ihmiset.

Autuaana tässä saan levätä ja seurata, mitä Hän puuhastelee maailmassaan. Pirukin on kuulemma Hänen käskyläisensä, joten kaikki hyvin ja turha on ottaa paineita, jotka kuuluvat Jumalalle, eikä ihmiselle. Kirkossa käyn, tottakai, siellä onkin leppoisaa ja rauhaisaa ja hyvät pullakahvit. Onneksi nämä nykypapit eivät liikoja vaadi, ihmisiä ovat ja kaikki saavat tulla sellaisenaan Herran huoneeseen.

Ne entisajan parannusvaatimukset olivatkin sellaista ihmistekoa, niin kuin nyt niillä maailma pelastettaisiin. Jokainenhan meistä on syntinen, kukin laillaan, eikä siitä synnistä eroon päästä, joten turha on potkia vastaan. On nöyryyttä tunnistaa vajavaisuutensa ja jättää itsensä ja samalla koko maailma korkeimman voiman haltuun. Kyllä Hän sitten muuttaa, jos hyväksi näkee, kaikkivaltias kun on.

Ja se suuri rakkaus! Kaikkia se koskee, lopultakin, mikä minä olen ketään erottamaan tästä rakkaudesta. Rakkauden voima se kulkee ympäri maailmaa ja sulkee syliinsä kaikki luodut. Ihana on elää tällaisessä huolettomuudessa. Enpä ainakaan astu Jumalan varpaille, kun en puutu Hänen asioihinsa…enkä muidenkaan asioihin.

Edellä oleva on lievästi karrikoitua, mutta pahaa pelkään, että totta. Hurskastelussaan ihminen on löytänyt porsaan reiän, josta livahta karsinaansa lepäämään, kun pitäisi nousta Jumalan työtoveruuteen julistamaan ja tekemään Jeesuksen sanoja ja tekoja sekä rukoilemaan, että Jumalan valtakunta tulisi jä Hänen tahtonsa tapahtuisi myös maan päällä niin kuin se on Taivaassa.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Mitä tässä rehkimään

  1. Kiitos Heikki. Jumala ei ole laittanut maailmaansa auto-pilot-moodiin. Historiaa tehdään tänään ja suunnan voi muuttaa nyt.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.