Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Rimakauhua ja rakkautta

2 kommenttia

Korkeutta olisi mukava hypätä, mutta kun on se rima. Otetaanpa rima pois ja hypätään ilman, hypätään ilmaan ja pudotaan patjalle ja nautitaan hetki siitä, että on jalat irti maasta.

Jeesuksen seuraamisessa ei ole rimoja, kynnyksiä eikä muitakaan esteitä. Hän sanoo, seuraa minua ja minähän lähden luottaen siihen, että Hän tuntee reitin. Hänen ristinsä oli kuin kaksi suurta rimaa, joiden varaan Hänet julmasti ripustettiin; siinä oli se täydellinen riman ylitys, jonka tähden minä saan hyppiä ilman rimoja, rakastettuna ja hyväksyttynä juuri tällaisenani.

Hänen rakkautensa vaikuttaa minussa jotain, vastarakkautta Häntä kohtaan, halua puolustaa Häntä, kun Häntä pilkataan ja voimaa kertoa Hänestä muutenkin ja muillekin. Tämä todistaminen saattaa kyllä tuoda rimakauhua, jos siitä tulee velvollisuus tai jopa pakkomielle: jos et todista, niin et pääse Taivaaseen! Pelottelemalla todistamaan ajetut ajautuvat sellaiseen tilanteeseen, jossa rimaa nostetaan kuin urheilukilpailussa. Mutta silloin onkin jo unohdettu se rakkaus, joka ylitti rimat meidän puolestamme. Paluu rakkauden tuntemiseen tuo takaisin ilon ja vapauden ja rohkeuden luonnolliseen todistamiseen Jeesuksesta.

Rakkaus Jeesusta kohtaan myös auttaa kehittymään Jeesuksen todistajana ja viemään Häntä yllättäviinkin paikkoihin. Kuuntelin netistä Gospel kuoroa Simon Cowell:n johtamassa talenttishow:ssa. Tuomarit ennen esitystä olivat hyvinkin varuillaan, mutta kun esitys alkoi, niin kansa villiintyi ja tuomarit yllättyivät. Esitys oli upea, hienosti suunniteltu ja esitetty, koskettava. Ei mitään tusinatavaraa, vaan harvinaista taidetta. Se meni sydämiin. Jumala sai kunnian. Luonnollisella tavalla.

Ei ole väärin tehdä asioita hyvin, niin hyvin kuin osaa ja opetella tekemään vieläkin paremmin. Jumalalle saa antaa parhaimpansa. Jumalan antamia lahjoja saa kehittää. Ei tarvitse köyhäillä, eikä nöyristellä, vaan mennä täysillä eteen päin Jumalalle kunniaksi ja Hänen valtakunnalleen eduksi. Rakkaus on vaikuttimena, taustatekijänä ja voimana. Mitä tulisemmin rakastamme Herraa, sitä enemmän haluamme antaa Hänestä hyvän todistuksen.

Niin että kansa villiintyy ja lähtee seuraamaan Jeesusta!

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Rimakauhua ja rakkautta

  1. Heikki, ulosantisi on erinomaista. Kaltaisiasi uudestisyntyneitä USKOVIA pappeja tarvitaan. Jatka kirjoituksiasi, no ovat virkistäviä ja antavat toivoa ummehtuneeseen luterilaiseen kirkkoon. Jos ei paremmin tietäisi, voisi sinun sanoa olevan vapaista suunnista. Vapaa Kristuksen pappi.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s