Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Aikaansa edellä olevat Raamattu- uskovaiset

1 kommentti

Jatkan Ilkka Koiviston tämän aamun mainiota blogia. En lähde sitä toistamaan, se kannattaa lukea, muutakin kuin tuo haasteellinen otsikko. Muunnan katseen suuntaa hiukan toisaalle.

Itse olen noita Raamattu- uskovaisia ja huomaan muuttuvani sitä enemmän, mitä enemmän Raamattu alkaa avautua. Se ei muuten avaudu, ellei avaa sitä kirjaa ihan kirjaimellisesti ja ala lukea sitä Pyhän Hengen viisautta pyydellen. Moni lukemani Raamatun kohta alkaa elää tuoreella tavalla ja tuntuu kuin tunkkaisia pölyjä pyyhittäisiin pois mieleni maisemasta. Uusia maisemia tulee vastaan koko ajan. Tuntuu kuin Raamattu veisi tulevaisuuteen tai oikeastaan toisi tulevaisuutta tähän nykyisyyteen.

Siis mitä?

Jeesus, sama eilen, tänään ja ikuisesti, marssii Sanassaan vastaan ei vain menneisyyden hahmona, vaan nyt elävänä ja tulevaisuuden tähän päivään tuovana Persoonana. Kristitystä tulee Hänen seurassaan radikaali, ennakkoluuloton, rajoja ylittävä, Taivaan siunausten tuoja tähän maailmaan. Paratiisi ei ole vain menneisyyttä, Taivas ei ole vain tulevaisuutta, vaan Jeesuksessa alkaa Taivas tunkeutua tähän aikaan palauttaen pahan riivaamaa maailmaa takaisin omistajalleen. Siksi rukoilemme: tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin Taivaassa.

Jeesus käski (oikeastaan lupasi!) opetuslastensa tehdä Hänen tekojaan. Raamatusta voimme lukea, mitä Jeesus teki ja niitä tekoja kristityt on haastettu ja valtuutettu tekemään. Rukous sairaitten puolesta, ihmeparantumiset, ihmisen elämänlaadun muutokset, huumeista ja alkoholista vapautumiset, rakkaudellinen ja kunnioittava suhtautuminen kaikkia ihmisiä kohtaan, luonnon kunnioittaminen, rauhan rakentaminen ilman kauhun tasapainoa. Näissä jo näkyy Taivaan todellisuus.

Tietysti vasta Taivaassa kaikki on täyellistä, niin kuin paratiisissa. Mutta Raamattuun uskovat kristityt eivät tähyile vain lopulliseen osoitteeseensa, vaan tuovat tänne Taivaan esimakua jo nyt. Ovat siis aikaansa edellä.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Aikaansa edellä olevat Raamattu- uskovaiset

  1. Aamen! Avataan se elämän kirja, kirjojen kirja, kirja vailla vertaa!!!!! Otetaan todesta ja uskotaan kaikki se mitä siellä on kirjoitettuna, ja ELETÄÄN oikeaa ja ikuista elämää jo täällä. Tulipa hyvä mieli tästäkin tekstistäsi! Hyvä Heikki!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.