Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Luxusta

2 kommenttia

Missä menee luxus- hotellin raja: 7 tähteä Dubaissa? On jotain vielä ylellisempää ja ihmeellisempää, joka ylittää kaikki tähtirajat. Sen kokeminen on tavallisten turistirysien saavuttamattomissa, ei sitä edes mainosteta matkailuesitteissä ja siksi se onkin niin harvinaista herkkua.

Annas, kun kuvaan hiukan: patjana autiomaan hiekka, peittona tähtitaivas, illallisena kuivaa leipää ja väljehtinyttä viiniä, joka kaiken lisäksi jaetaan samasta maljasta. Samasta maljasta! Tämä onkin osa sitä ylellisyyttä: malja jaetaan ystävien kesken, myös kuivunut leipä murretaan yhdessä hiekkaisilla käsillä ja sitä jyrsitään kaikessa rauhassa viinillä kostutettuna. Illan päätteeksi muuan Rabbi laulaa iltasiunauksen, johon ystävät nukahtavat toinen toisiinsa nojaten. Vain Rabbi jää valvomaan ja pitämään nuotion tulta hereillä.

Tätä et saa millään rahalla. Et Rabbia, et ystäviä, et yhteyttä, et illan rauhaa ja turvaa.

Kuvaus vie Jeesuksen seuraan, Hänen ystäviensä joukkoon, Taivaan kansalaiseksi maailmassa. Pitkin päivää he ovat julistaneet ilosanomaa Jumalan valtakunnasta, parantaneet sairaita, vapauttaneet ihmisiä pahan vallasta ja peloista ja kuoleman otteesta. He ovat kokeneet yhdessä Jumalan ihanuutta ja todellisuutta. Nyt illan tullessa he kokevat yhdessä Jumalan läsnäolon tuomaa rauhaa. Tuohon rauhaan he nukahtavat, sillä he tietävät, että Rabbi valvoo ja rukoilee heidän puolestaan. Ja he tetävät, että Rabbi- Jeesus on Isän Jumalan täydellinen kuva; Hänen seurassaan he ovat universumin Jumalan kasvojen edessä, väsyneinäkin kiitollisina.

Siinä hetkessä ikuisuus koskettaa maata. Se on luxusta, se on lepoa armon varassa.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Luxusta

  1. Elämysmatkailua parhaimmillaan, siis eläkäämme se todeksi tässä ja nyt, paikkoja on vielä ja sinne kutsutaan ilman rahatta ja hinnatta.

    Mutta kuinka moni tarttuu tähän tilaisuuteen, kun päättävät nauttia maailman mammonalla hankittavasta matkailusta, jonka päämäärä on epävarmoissa kantimissa. He eivät tiedä paremmasta, kun kukaan ei kerro tai kutsu on epävarma.

    Mutta Rabbi kutsuu; ”Tulkaa Minun tyköni…”

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s