Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Miksi vaatteet on keksitty

2 kommenttia

Että tarkenisimme. Että suojautuisimme liialta auringolta ja sateelta. Että vaatesuunnittelijat voisivat nauttia luovuudesta. Että olisimme kauniimman tai komeamman näköisiä. Tässäpä muutama syy.

Heitän vielä kehiin yhden ajatuksen, joka ei taida olla kovin suosittu tänä päivänä: että alastomuutemme häpeä ei näkyisi!

Alastomuus on edelleen tabu monessa kulttuurissa. Suomalainen saunakulttuuri on ihan omassa kategoriassaan, siihen en puutu. Maailmaa kiertäessäni olen törmännyt tähän alastomuus- dilemmaan: ihmisillä yksinkertaisesti pitää saada olla oikeus pitää vaatteet yllä aina kun niin haluaa. Alastomuus ei voi olla vaatimus.

Se, mistä nyt kannan surua on kaksimielisyyden ja irstailun näkyvä lisääntyminen katukuvassa. Se on suoraan verrannollinen vaatteiden määrään: mitä enemmän rivoutta, sitä vähemmän vaatteita. Rohkeana pidetään ihmistä, jolla ei ole estoja. Itsensäpaljastamisesta on tullut taidetta. Itsensä ilmaiseminen vaatii yhä näyttävämpää riisuuntumista.

Olenko moralisti? Olen realisti! Historia toistaa itseään: moraalittomuus tuhoaa kunnian ja kunnioituksen kulttuurin…ja vähitellen ihmiskunnan.

Olenko vanhanaikainen? Olen ajan tasalla! Alaston maailma ei voi hyvin. Alaston ihminen on turvaton, hukassa, pihalla minuudestaan, suojaton niin fyysisesti kuin henkisesti.

En niinkään kaipaa sormilla osoittavien uusmoralistien laumoja katujen varsille heittelemään ihmisiä kivillä ja rikkomaan vaatekauppojen ikkunoita. Haluan nähdä sukupolven, joka nousee Jumalan pyhyydessä ja puhtaudessa osoittamaan esimerkkiä, mitä merkitsee elää Jumalan kunnian ja ihmisen kunnioituksen kulttuurissa. Pyhä Henki varjelee ihmistä joutumasta tuhoon.

Tuhlaajapoikakin sai ylleen uudet vaatteet ja jopa sormuksen sormeen. Hän pääsi takaisin kotiin ja kunniaan.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Miksi vaatteet on keksitty

 1. Heikki. Järkyttävän totta! Mikä onkaan ihmisen alennustila tänä päivänä. En minäkään halua ketään heittää kivellä, mutta suren sitä kuinka Pyhyys ja Kunnioitus ihmisyyteen on mennyt. Se on kadonnut sen myötä kuin Jumalan kunnioituskin ja Sanan tunteminen.

  Ihminenhän on kaunis Jumalan luomana. Kaunis vaatteissa ja kaunis alasti kun alastomuus verhoutuu kunniaan ja oikeaan asiaan/tilanteeseen.
  Minua järkyttää myös se kuinka pienet lapset nykyään puetaan ja miten heiltä vaaditaan aikuisen kaltaista pukeutumista/pukeutumattomuutta ja käyttäytymistä. katselin sitä KidSingiä ja olihan se aikamoista, vailla pahaa tarkoitusta kuitenkin.

  Ennen lapset näyttivät lapsilta ja lauloivat lasten ikään sopivia lauluja, nyt on toisin.
  En ole tiukkapipo enkä kukkahattutäti, mutta olen aina rakastanut lapsia ja minusta heillä on oikeus lapsuuteen, hyvään ja turvalliseen, niin kuin myös nuorilla, keski-ikäisillä ja vanhoilla. Jumala loi kaunista ja puhdasta, mitä tekee ihminen tai hänen kauttaan pahan valta kun ymmärtämättömyys lisääntymistään lisääntyy.

  Minusta ertittäin tärkeä asia ottaa esille vaikka saisi millaisen leiman otsaansa, entisten lisäksi, mutta OIKEASSA OLET! Kiitos tästä!

  Tykkää

 2. Kiitos sinä realisti ja ajantasalla oleva HH! Täyttä asiaa. Tähän voisi vielä heittää tatuoinnit – verhoutumista/paljastamista sekin, ja äärimmäisen tuhoavaa henkisesti.

  Tykkää

Kommentoi

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.