Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Rakkaus on sokea

1 kommentti

Mutta, Jeesus, mieshän on spitalinen, ei sellaiseen saa koskea, tautihan tartuu! Rakkaudesta sokea Jeesus viisveisasi viisaista varoituksista, vaan kosketti miestä, saastaista. Pitkään aikaan ei kukaan ollut koskettanut tätä miestä ja nyt oli paikalla joku, joka ylitti rajat. Kosketuksella oli mahtava voima, niin henkinen kuin fyysinen: mies sai ehyen ihmisyytensä takaisin ja sai palata takaisin elämään.

Sokea rakkaus näkee paremmin kuin näkevä järkeily!

Jeesuksen kautta Jumalan rakkaus kosketti maailmaa konkreettisesti, mutta se edellytti rajojen ylittämistä ja rimojen alittamista, tietoista sokeutumista ihmisviisauden spekuloinneille. Uuden Testamentin luettelo mahdottomista avunsaajista on pitkä: syntiinlangennut nainen, veronimijä Sakkeus, Kaanaan häitten vieraat, Getsemanessa korvansa menettänyt palvelija…

Maailman kipein tarve on saada kosketus Jumalan rakkaudesta. Kristuksen seurakunta on valittu ja valtuutettu viemään tätä kosketusta eteen päin. Se vaatii ennakkoluulottomuutta, radikaalia asennetta, riskien ottamista eli siis sokeaa rakkautta.

Näky: kaikkialla maailmassa hyörii Jumalan rakkauden valtaamia ihmisiä. Heitä on kaikkialla ja heitä on kaikenlaisia ja heitä yhdistää jääkaudet sulattava sydämen palo. Näetkö itsesi tässä porukassa, vai tyydytkö leikkimään omalla kirkollisella ja uskonnollisella hiekkalaatikollasi pitämässä kiinni reviiristäsi?

Rakkaus voi olla sokea, mutta seuraukset ovat näkyviä: ihminen löytää minuutensa, joka on luotu Jumalan yhteyteen toteuttamaan rakkauden tekoja. Ja tämä rakkaus ei tee lähimmäiselle itään pahaa.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

One thought on “Rakkaus on sokea

  1. Voi Heikki. Seurakunnissakin on ihmisiä jotka itkevät kosketuksen puutetta, niin hengellistä kuin fyysistäkin. Kaikkialla on rakkauden kosketuksen ikävää, kaikkialla.

    Tykkää

Kommentoi

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.