Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Sädekehällä vai ilman

2 kommenttia

Miten kristitty erottuu maailmasta? Vai erottuuko mitenkään? Ja pitäisikö edes erottua? Ja mistä senkin huomaa, että on uskovaisen kanssa tekemisissä?

Tuo sädekehä olisi kyllä hieno juttu. Eri uskovaisilla voisi olla erilaisuia auroja: perusluterilaisille sopisi sellainen harmaa ja lähes näkymätön. Karismaatikoilla pitää olla paljon punaista. Liberaaleille sopisi sateenkaariaura. Onhan noita värejä.

Ennen uskovaisuussuunnan saattoi erottaa vaikkapa nutturasta tai vaatteista, nyt sekään ei toimi, joten senkin takia tuo sädekehä voisi toimia mainiosti.

Mutta sitten tulee vastaan se vastuukysymys: pitääkö jokaiseen sädekehään liittää toimintaohjeet ja arvot? Kyllä kai siinä joitain velvoitteita täytyy olla, muutenhan koodit menevät ihan sekaisin ja lopulta kukaan ei tiedä, mitä mikin väri ja aura tarkoittaa. Hämmennys lisääntyy, joukot menevät sekaisin ja yhtäkkiä huomaa marssivansa porukassa, jonka arvomaailmaa ei voikaan hyväksyä.

Itse asiassa näinhän tässä on käynytkin. Enää ei voi luottaa edes nutturaan tai siveään pukeutumiseen. Mustan ja maahan asti ulottuvan puvun taskuista löytyykin runsaasti kiviä, joilla voi heitellä ohikulkijoita ohimennen ja mennen- tullen ja samoista taskuista löytyy alastonkuvia ja pornoa ja väkivaltaviihdettä. Hurskaannäköisen ihmisen kaapeista löytyy monenlaista haamua ja luurankoa. Sädekehä eli aura ei takaa yhtikäs mitään. Sädekehien kiillottaminen on likaisen naaman puuteroimista ja paklaamista, hajustetta hien päälle.

Vastaus blogin otsikkoon kohdallani on siis: ilman! Ei sädekehää, ei auraa, ei nutturaa, ei hurskasta kaapua… ei edes hurskasta ( suomeksi: vakavaa, uskonnollista, henkistä, tuonpuoleista) ilmettä kasvoilla.

Mutta eikö kristitty sitten mitenkään erotu maailmasta?

Kyllä. Erottuu. Pyhä Henki muuttaa ihmistä sisältäpäin, ei kirkastamalla olematonta sädekehää, vaan kirkastamalla todellisen Jeesuksen olemusta ihmissydämelle ja kristityn kautta muulle maailmalle. Kasvun ja muutoksen ihme on Jumalan armon ja rakkauden teko ihmisessä. Pyhän Hengen vaikuttama uudistus säteilee hyvyyttä ja pyhyyttä ulospäin. Silloin ollaankin jo ”säteilyvaarassa”, sillä Hengen vaikutus muuttaa maailmaa. Sellaista muutosta eivät sädekehät ja nutturat ole koskaan saaneet aikaan.

Ilman sädekehää, kiitos! Mutta ei ilman Pyhän Hengen voimaa!

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Sädekehällä vai ilman

  1. CE-merkitty sädekehä se olla pitää!

    Tykkää

  2. Kyllä usko näkyy myös elämän valinnoissa. Eivät enää mene riettauden lätäköihin. Jumalan kunniaksi tulee elää. Vaikka se olisi vastavirtaan kulkua. Ei tietenkään omalla voimalla. Jumalan sana varjelee, kun sitä tottelemme, Pyhän Hengen voimassa ja viisaudessa.

    Tykkää

Kommentoi

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.