Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Minulla taitaa olla täitä päässä

Jätä kommentti

– Miten niin?
– No kun kutisee ja saa raapia päätään, niin että hiukset halkeavat!
– Puhutko nyt symbolisesti vai luuletko, että sinulla on tosiaan täitä ja saivareita hiuksissa…tätä vaivaa on näet liikkeellä…siis tätä henkistä täipäisyyttä.
– Olen kyllä ollut viime aikoina varsin kireissä piireissä, varoittava etusormi on jo jäämäisillään pystyyn ja pipo ei meinaa lähteä päästä.
– Nuo ovat kyllä aika varoittavia oireita. Katsotaanpa sitä etusormea. Pipohan sinulla onneksi onkin jo pois päästä, mutta kun tarkemmin katsoo, niin kyllä hiuksissa on hiukan jälkiä kireästä piposta. Missä ihmeen porukoissa sinä olet oikein ollut?
– No sellaisissa, joissa ollaan koko ajan oikeassa ja varoitellaan väärästä. On se tämä aika sellaista, että pitää olla varuillaan joka suuntaan ja kaiken varalta ensin vastustaa ja älähtää ja sitten vasta tutkia, ei pidä ottaa riskejä, eksytyksen henget ovat voimakkaita ja ellei pidä varaansa, niin joutuu harhaan. Onneksi näytämme vasta etusormea, emme keskisormea!
– Joo, kyllä on etusormesi hiukan krampissa ja taitaa olla keskisormikin tulossa jo mukaan, katso vaikka. Ole nyt varovainen, sillä tuo kramppi saattaa pahentua ja jäädä pysyväksi; et kohta saa sormiasi ristiin ja rukoukseen, kun pitää koko ajan olla sormi ojossa vastustamassa jotain.
– Kiitos neuvosta, pitää varmaan alkaa rukoilla enemmän, jospa se sormikin siinä rentoutuisi ja mieli saman tien. Rukouksen rauhassa on ennenkin ollut niin hyvä olla, jopa rentouttavaa…ei kai se ole syntiä olla rentoutunut ja levollinen?
– Sanasta kannattaa lukea muutakin kuin 10 käskyä, siellä on paljon lupauksia rauhasta ja ilosta. Mutta katsotaanpa vielä sitä pään tilannetta…ei täällä mitään täitä näy, mutta pää voi tulla kipeäksi siitäkin, että saivartelee asioita ja halkoo hiuksiaan pikkujutuilla…
– Kuten?
– Kuten esim. mikä kirkko on eniten oikeassa tai minkä vuoden raamatunkäännös on paras ja mitä armolahjoja saa käyttää kirkossa ja ovatko armolahjat ylipäätään enää tarpeen ja mitä on kristityn vapaus ja millaista musiikkia on lupa kuunnella ja sopiiko kirkkoon ylistystanssi…onhan niitä asioita, joista voi käydä käräjiä loputtomiin. Joka asiasta voi riidellä tai keskustella.
– Mutta synnin kanssa ei saa leikkiä!
– Ei saakaan, mutta oletko ajatellut, että toisen tuomitseminenkin voi olla syntiä! Jeesus kohtasi ihmisen aina rakkaudella, keskustellen ja kuulostellen. Tarpeellinen muutos tuli yhteydestä Häneen ja Hänen rakkauteensa.
– Muutosta tässä on kaivattukin, mutta tuo yhteys Jeesukseen ja ihmisiin on kyllä kadonnut sormilla osoittelun myötä…jospa sitä ristisi sormensa hiukan useammin…muidenkin puolesta…

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.