Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Lakipiste saavutettiin jo Golgatalla

Jätä kommentti

Tämä Ilkka Koiviston kommentti facebook- päivitykseeni on sen verran hieno oivallus, että se ansaitsee oman bloginsa. Ilkan vastaus tuli seuraavaan ajatukseeni: ”Kristus on lain loppu”, Room.10:4. Älä siis palaa lakiin, palaa aina Kristukseen ja jatka Kristuksessa. Anna lain rakkien räksyttää, kiidä sinä Kristuksen voittotroikassa.

Lakipiste, lain täyttämisen huipennus, täydellinen lain tuoman rangaistuksen kantaminen, piste i:n päälle, eli lain päälle sen Jeesus saavutti Golgatalla. Ei ole enää paluuta lakiin, on vain evankeliumi, iloanoma syntien sovituksesta ja vapaudesta ja yhteydestä Jumalan kanssa ja rakkauden kanssa, on toivo ja tulevaisuus.

Mikä etuoikeus julistaa tällaista sanomaa. Ei ihme, että Raamattu sanoo ilosanoman julistajan jalatkin ihaniksi. Niillä jaloilla kiirehditään kylästä kylään ja kerrotaan, että Taivaan portit ovat seljällään, Isän sydän hehkuu rakkauden paloa meitä kohtaan, tuhlaajalapset saavat uudet vaatteet ja perintösormuksen sormeensa, pitoja valmistellaan.

Troika on kolme hevosta ja rattaat ja se iloisena kiitää eteenpäin. Kolminaisuus: Isän rakkaus, Pojan armo ja Hengen yhteys vetävät meitä kyytiinsä viemään tätä laista vapaata ilosanomaa maailman ääriin. Lain koiria kyllä riittää perään räksyttämässä ja puremassakin, mutta troika lisää vauhtiaan ja jättää rakit jälkeensä. Ilosanomalla on kiire, jotta uskonnollisuuden ja lain alla elävät ihmiset kuulisivat sanoman elämästä ja yltäkylläisyydestä Kristuksessa Jeesuksessa.

Entä elämän muutos ja parannus, sanoohan Sana: tehkää parannus ja uskokaa evenkeliumi! Aivan, tehkää parannus= suostukaa mielenmuutokseen ja ilosanomaan Jeesuksessa. Lakipisteen saavuttanut Jeesus antaa Pyhän Henkensä ja Hänessä on muutosvoima. Laki ei voi tätä koskaan saada aikaan. Laki ei vie perille. Se vei Jeesuksen Golgatalla, jotta me uskomalla Häneen pääsisimme perille iloon ja Taivaan todellisuuteen jo nyt tässä maailmassa.

Troika kiitää. Hyppää kyytiin. Nauti matkasta, se on jo osa Taivasta, sillä matkalla Taivas murtautuu maan päälle.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.