Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Onko Suomi kristitty maa

2 kommenttia

Lipusta päätellen on. Katso vaikka juuri tänään 4.6 ikkunasta ulos: sinisiä ristejä kaikkialla, vapaasti kesäauringossa, hulmuten maamme arvopohjaa. Kirkkojen määrästä päätellen on; komeat kirkot ovat edelleen keskellä kylää ja käytössä ja pienempiä seurakuntia nousee kuin voikukkia auringossa.

Ja on muitakin indikaattoreita:
– kirkkoon kuuluvien määrä
– rippikouluun osallistuvien määrä
– mediakeskustelut suvivirrestä
– hengellisten kesäjuhlien ja niissä kävijöiden määrä

Valtakunnassa uskonnollisesti kaikki hyvin. Voimme olla kiitollisia siitä, että meillä on vapaus ja oikeus uskoon ja sen ilmaisuun. Vaikkapa keskellä Helsinkiä saa julkisesti rukoilla ihmisten puolesta ja kertoa Jeesuksesta. Tämän päivän ikkunasta avautuu lämmin ja avoin maa.

Kun rapsuttaa pintaa hiukan syvemmälle, niin huomaa, että uskonnollisuutemme alla ei ihan kaikki olekaan niin kristillistä ja Raamatun mukaista. Jumala kyllä mainitaan, mutta Jeesus jää varjoihin tai häivytetään hiljaisuuteen. Hän on edelleen se kompastuksen aihe: Jeesusko ainoa tie Taivaaseen?! Eikö kuka tahansa jumala riitäkään? Eikö se, että on uskonnollinen ja yrittää elää siivosti olekaan tarpeeksi? Kristillisen kirkon perussanoma on edelleen se, että vain Jeesuksen kautta voimme tuntea Jumalan, saada yhteyden Häneen ja löytää sovituksen eli Jumalan lapseuden. Tämä tulee loukkaukseksi yleisuskonnolliselle ja ihmiskeskeiselle maailmalle, jossa jumala määritellään ihmisestä käsin.

Suhde Pyhään Henkeen on myös asia, jossa luistellaan syrjään Raamatusta. Mikäli, kuten opetetaan, kaikissa kirkoissa ja kirkkoon kuuluvissa ihmisissä vaikuttaa Pyhä Henki, niin se pitäisi kyllä näkyä jossain. Pyhä Henki on Jumalan voima, Hänen vaikutuksensa ei jää piiloon. Pyhän Hengen täyttämässä seurakunnassa jatkuvat Jeesuksen ja apostolien teot eli Jumalan ihmeet. Jumalan yliluonnollinen valtakunta on kirkossa luonnollista. Ihmisiä tulee uskoon, uudistuu uskossa ja ihmeparantumiset kuuluvat arkeen.

Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Tätä Jeesus julisti ja toteutti. Tähän hän kirkkonsa valtuutti ja varusti. Usko on enemmän kuin uskonnollisuus, se on ikuinen suhde ja liitto Kolmiyhteisen Jumalan kanssa. Kun katson maatamme, näen merkkejä uskon kasvusta. Maallistumisen keskelläkin Pyhä Henki puhaltaa, Jeesuksen seuraajien määrä kasvaa Isän Jumalan kunniaksi.

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

2 thoughts on “Onko Suomi kristitty maa

  1. Kiitos blogistasi. Oli pakko peruuttaa lähetysjuhlan messuun meno sunnuntaina. Miten suhtautua, on paha aallokko.

    Tykkää