Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Lainvastaista, rikollista, Raamatunvastaista

30 kommenttia

Lähetysjuhlien pölyt eivät näytä laskeutuvan loppumessun aameneen. Nyt aletaan puhua suurilla kirjaimilla. Retoriikka menee dramaattiseksi ja pelottavaksi. Yks kaks 205 ihmistä huomaakin olevansa rikollisia äänestäessään omantuntonsa mukaan.

10.6 Hesarin yleisönosastolla Johanna Korhonen ja Sari Roman- Lagerspetz kirjoittivat otsikolla ” Osa kirkon edustajista kannatti työsyrjintää” mm seuraavaa: ” Peräti 205 seurakuntien lähettämää edustajaa oli sitä mieltä, että Lähetysseuran on ryhdyttävä rikolliseen ja muitakin lakeja rikkovaan työsyrjintätoimintaan. Olemme huolissamme kristityistä, jotka luulevat Kristuksen vaativan heiltä rikollista toimintaa.”

Nämä 205 olivat sitä mieltä, että homoliitossa eläviä ei tulisi lähettää lähetystyöhön. Monelle tämä siunaamispäätös olikin hämmentävä ja he kokivat sen Raamatunvastaisena. Muutama osoitti asiasta mieltään myös julkisesti. Mutta nyt en keskity blogissani tähän, vaikka onhan minulla tietysti mielipiteeni. Eli, jos olisin ollut seurakunnan edustaja ko kokouksessa, olisin ollut noiden 205 joukossa ja siis osallinen rikolliseen toimintaan.

Mutta se, mistä olen huolissani on koveneva sanavalinta, sanojen vähittäinen muuttuminen kovapanosammunnaksi, dramaaattiseksi syyttelyksi. Kohta alamme puhua rintamalinjoista ja ihmiset asetetaan kahteen leiriin, vaikka suuri osa vielä pohtii asioita hämmennyksen vallassa.

Voihan se olla, että juridisesti Johanna K ja Sari R-L ovatkin oikeassa. Ja vastaavasti Raamattu- lailla asiaa perustelevat ovat myös oikeassa. Vaikka keskusteluissa ei päästäisikään sovintoon, niin keskustelutapojen tulisi olla asiallisia. se tapa, millä asiaa nyt aletaan puida ei ole myöskään kristillistä.

Kysykin: saako ihminen mielestään olla oikeassa? Ja jos saa, niin millä tavalla sen voi sanoa julki? Jokainen ihminen on niin arvokas, että hän ansaitsee asiallisen kohtaamisen ja keskustelun.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

30 thoughts on “Lainvastaista, rikollista, Raamatunvastaista

 1. Heikki Hilvo, työsyrjintälakeja ei ole huvikseen kirjoitettu kuten ei muitakaan suojelulakeja. Minun subjektiivinen mielipiteeni,vaikka katsoisin olevani siisnä miten oikeassa hyvänsä ja mihin perustaen tahansa,ei voi eikä saa käydä lakien yli. Muutenhan voisimme kyseenailaista tehdä mitättömäksi minkä lain tahansa!

  Tykkää

 2. Mielenkiintoista onkin se, että oikeassa saa olla niin pitkään, kun tämä oikeassa oleminen ei ole ristiriidassa Minun oikeassaolemiseni kanssa. Kirjoittajat ovat ”oikeassa” leimatessaan konsut ja karismaattiset. Mitäs menevät muka olemaan oikeassa ja väittävät olevansa oikeassa vaikka totuutta ei olekaan. Silti totuus yhtäkkiä onkin heillä. Sekavaa, sanon minä!

  Tykkää

 3. Jeesuksen ennustus käy toteen: Laittomuus lisääntyy. Tätäkö se sitten onkin?

  Tykkää

 4. Tuon lainkohdan mukaan, johon vantaalaiset vetoavat, pitäisi Lähetysseuran ruveta siunaamaan lähetystyöhön muslimeja, buddhalaisia, hinduja, uus-uskontojen edustajia sekä ateisteja.

  Tykkää

  • kiitos, Olli, hyvä heitto tähän!

   Tykkää

  • Työsyrjintää ei ole johonkin ammattiin ammattitaidottoman epääminen. Eli vertaus ontuu molemmin polvin. Jos buddhalainen on opiskellut luterilaista teologiaa ja suoritanut loppututkinnon hyvinarvosanoin ja hyäksytysti käynyt lähetystyön kursseja,olisi työsyrjintää estä häntäö pääsemstä lähetyskentälle, jos muilla on vastaavat vatimukset.

   Tykkää

 5. Lausui Nebukadnessar ja sanoi heille: ”Aivan tahallanneko te, Sadrak, Meesak ja Abednego, ette tahdo palvella minun jumalaani ettekä kumartaen rukoilla kultaista kuvapatsasta, jonka minä olen pystyttänyt?…Sadrak, Meesak ja Abednego vastasivat ja sanoivat kuninkaalle: ”Nebukadnessar! Ei ole meidän tarpeellista vastata sinulle tähän sanaakaan. Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas. Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se kuningas, että ME EMME PALVELE SINUN JUMALIASI EMMEKÄ KUMARTAEN RUKOILE KULTAISTA KUVAPATSASTA, jonka sinä olet pystyttänyt”. Daniel 4: 14, 16-18. (Korostus lisätty). Jokainen voi tykönänsä miettiä, mikä tämä kultainen kuvapatsas tämän päivän Suomessa on.

  Tykkää

 6. Mitä pidemmälle Raamatun vastaisuus ja luopumus etenee, sitä lähempänä Kristuksen paluu on.

  Tykkää

 7. Tässä homoasiassa ei välttämättä tarvitse lainata yhtään kohtaa Raamatusta. Kaikkien kansojen – uskonnosta riippumatta – luonnollinen pariutumisen malli on heterokäyttäytyminen. Toisin ei voisi ollakaan, koska silloin kansakunnan kasvu pysähtyisi.

  Tykkää

 8. Minä sitten rakastan tuota Danielin kohtaa, jonka Hanna-Liisa on tähän laittanut! Olen tämän raamatunkohdan avulla todistanut, useamminkin kuin kerran, oman tarinani siitä kuinka voimallinen Jumala on, ei tarvitse pelätä mitään eikä ketään muuta!

  Muutoin olen kommentoinut tätäkin asiaa vähän muuallakin ja Heikin teksti on hyvä. On se kummallista miten musta ja valkoinen sekoittuvat aina kun ei välitetä totuudesta vaan ajetaan ”henkeen ja vereen” omaa agendaansa. Nyt voi joku sanoa että niinhän minäkin tässä juuri teen, mutta en syytä ketään laittomuuden tekijöiksi tai vihapuheiden pitäjiksi, enkä hehkuta julkisesti miten hyvä on olla kun on saanut tahtonsa täytettyä juuri sellaisena kuin on sen parhaakseen nähnyt.

  No, tämäpä tästä, mutta kyllä minä ihmettelisin ellen tietäisi mitä Raamatussa lukee! Kalevin ja Karinin kanssa ainakin samassa veneessä.

  Ilman alkuseurakunnan marttyyrejä meillä ei kristinuskoa olisikaan ja voihan olla että loppukin sen vaatii!

  Tykkää

 9. ”Mutta se, mistä olen huolissani on koveneva sanavalinta, sanojen vähittäinen muuttuminen kovapanosammunnaksi, dramaaattiseksi syyttelyksi. Kohta alamme puhua rintamalinjoista ja ihmiset asetetaan kahteen leiriin, vaikka suuri osa vielä pohtii asioita hämmennyksen vallassa.”

  Tämä kai on tiettyjen tahojen tavoite ja osaa kirkollista johtoamme viedään kuin pässiä narussa.
  Huomaavat sitten aikanaan, että ei niissä ”olemme huolissamme” – lehtikirjoituksissa oltu ihan oikeasti huolissaan,vaan niillä saatiin valtion ja kirkon tiet erilleen. Troijassa tehtiin aikanaa puuhevonen, nykyään lyöttäydytään vaikutusvaltaasille kaveriksi kunnes misso on suoritettu.

  Tykkää

 10. Löytyy kirkosta kuitenkin ainakin yksi, jolla kaiken tämän kuohunnan ja repeämien jälkeen ”on hyvä olo”. Näin sanoi piispa Askola toimittajille.

  Tykkää

 11. Lain mukaan Lähetysseuran vuosikokous ei varmaankaan ehkä olisi voinut tehdä sellaista kategorista etukäteispäätöstä, että homoseksuaalit parit torjutaan lähetteinä totaalisesti. Mutta Lähetysseuralla on aina ja kaikissa oloissa oikeus ja velvollisuus valita pestiin sellainen, joka täyttää edellytykset parhaiten ammatillisesti, m u t t a myös kristillisen sanoman tuntemisen ja sen puolesta puhumisen sekä ulkomaalaisten, k r i s t i l l i s t e n yhteistyökirkkojen nimenomaisten tarpeiden kannalta. Eihän esim. Nokia rekrytoi ekspatriaateiksi Saksaan työntekijöitä, jotka toimivat ja puhuvat siellä Samsungin puolesta. Sitä paitsi ei pidä paikkaansa, etteikö jo tuollaisiin sekulaareihin pesteihinkin lähetettäessä otettaisi selvää siitä, ovatko puoliso ja perhe myös hankkeen takana. Kuinka paljon ennemmin siis hengelliseen työhön lähetettäessä haastatellaan molemmat puolisot, eli koko perheyksikkö. En usko ollenkaan, ettei puolisosta saisi muka edes kysyä rekrytoinnissa – tässäkin on varmasti haastateltu molemmat ja tiedetty, mitä ollaan tekemässä. – Aivan eri asia on, jos lähdetään sekulaarin järjestön työntekijöinä kehitysyhteistyöhön – lojaalisuutta siinäkin vaaditaan, mutta ei olla omalla elämällä sitouduttu sanoman välittäjiksi, kuten papit ja lähetystyöntekijät.

  Tykkää

 12. Niinpä. Ylimmän totuuden tietämisen tarve on nyt in. Se, että nöyrtyisimme Sanan edessä pyytämään rakkautta, ymmärrystä ja viisautta niissä kohdissa, joissa emme pääse yksimielisyyteen on out. Niin monta omaa, ei ehkä itse uskoonkaan liittyvää agendaa taitaa olla pelissä mukana. Minulla on ainakin asioita, joihin en Raamatusta saa selvää vastausta ja niissä kohdissa koen ainoaksi mahdollisuudeksi odotella Herraa hiljaisuudessa ja olla aralla tunnolla hiljaa ja tutkiskella ovatko asiat ”synkronissa” Jumalan rakkauden, Kristuksen armon ja Pyhän Hengen osallisuuden kanssa.

  Nyt vallalla olevat ”totuudet” ovat toistensa ääripäitä: toisaalla nimitetään suvaitsemattomiksi vihapuhujiksi ne, jotka ovat aralla tunnolla Sanan edessä ja toisaalla tuomitaan.
  Ja kuitenkin, Raamattu kuvaa rakkautta sellaiseksi, joka ei etsi omaansa. Raamatun mukaan sielunvihollinen näyttää hyökkäävän aina Sanaa vastaan, joten Raamatusta kristittyjen olisi yhdessä ammennettava. Raamatun Jumalan totuus on kirkas. Ihminen ei taida koskaan pystyä sitä täydellisesti tulkitsemaan. Mitä pääkoppa ei ymmärrä,siinä kehoitus kunnioittaa Jumalaa, rakastaa lähimmäistään ja anoa johdatusta ovat paikallaan. Tunteiden kuumetessa tuon muistamisessa on parannuksenteon paikka ainakin itselleni. Parannuksenteko ei suinkaan ole nöyrtymistä johonkin ikävään tai luopumista jostakin saavutetusta edusta vaan nöyrtymistä ottamaan vastaan Jumalan muutokseen mahdollistava rakkaus. Jeesus rukoilee,että he yhtä olisivat. Sen tulee olla meidänkin rukous, vaikka miltä näyttäisi ja tuntuisi

  Siunatkaamme runsaasti piispaamme, jolla jo siis on rauha ja ilo laumanjohtajana. Herra hänelle antakoon rakkautta niitäkin sisaria ja veljiä kohtaan, jolla prosessit ovat vielä kesken.

  Tykkää

 13. Tämä koko jupakka on herätyksenä meille kaikille! Valvokaa! Lahetysseuran toiminta tästä vaikeutuu. Rajalinjat suhteessa homouteen syntinä selvenevät. Hassua, että arkkipiispa ei antaisi vapaan keskustelun asiasta pauhata. Nykyiset piispat eivät ymmärrä omaa vastuutaan Jumalan edessä tässä asiassa, vaan etsivät kaiken kansan suosiota!

  Tykkää

 14. Piispa Gustav Johansson sanonut,että jos on oikea Jumalan-pelko,silloin ei tarvitse pelätä ketään eikä mitään.G.J.llä oli myös ihmisen holistiikasta hyvin Raamatullinen kolmijako,omatunto,ajatus ja tahto.
  Voi kumpa Herramme vielä ”löytäisi” tällaisia piispoja.
  Nostakaamme päämme,sillä vaputuksemme on jo lähellä.

  Tykkää

 15. Muistuupa tässä vielä mieleeni toinenkin piispa Gustav Johanssonin toteamus,Jumala järjestää aseman. Minulla on onni omistaa G.J:n kirjoja,ja kyllä niitä on mieluista tutkistella ja todeta miten hän otti Raamatun tosissaan.
  Antti J.Pietilän toteamus on myös hyvä kun hän toteaa että, kirkon johto on aina tilapäinen.Tämä myös rauhoittaa levotonta mieltäni.

  Tykkää

 16. Kuten aiemmin totesin, yleisen moraalin näkökulmasta keskustelemme asiasta, joka kuuluu marginaaliin. Poikkeuksista ei pidä eikä saa tehdä pääsääntöä. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, mutta parikäyttäytymisessä luonnonmukaista on se käyttäytyminen, joka pystyy lisääntymään ja näin edistämään sekä sukujen että kansakuntien kasvua. Tässä ei pitäisi olla mitään epäselvää.

  Homofobia näyttää liittyvän siihen, että suotuisissa olosuhteissa ja varsinkin identiteetin etsikkoaikoina nuoruudessa homokäyttäytyminen voi ”tarttua” joko olosuhteiden siihen painostaessa (vankilat, tyttö- ja poikakoulut) tai kulttuurin tätä käytösmallia suosiessa. Tätä käytösmallia kaikki tunnetut kulttuurit luonnostaan vastustavat. Siinäkään ei ole mitään erikoista. Rajat sanelee ihmisen luonto.

  Ongelmallista tässä on se, että kristillisyydestä ja erityisesti sen armo- ja rakkausnäkemyksestä yritetään tehdä homokäyttäytymisen puolustajaa. Samalla unohdetaan, että kristillisyys pitää sisällään tässäkin asiassa selkeän ihmisen biologiaan pohjaavan totuuden, luomisjärjestyksen. Suvaitsevaisuus on hieno asia, mutta ei kenenkään tarvitse suvaita asiaa, josta hän on perustellusti eri mieltä. Ihmisen hyväksyminen on eri asia. Ihmistä tulee rakastaa aina ja kaikkialla, mutta ei kaikkia hänen tekojaan.

  Tykkää

 17. Kuitenkin vähän tuosta ”lakiin” vetoamisesta: Onhan maapallon historiassa ollut ennenkin maiden lakeja, joita kristitty (uskova, tunnusava kristitty) ei vaan voi noudattaa, kuten apartheid Etelä-Afrikassa (ja Namibiassa).

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s