Blogitaivas

Usko, toivo, bloggaus.

Kun rukouspiiri ahdistaa

Jätä kommentti

Istut rukouspiirissä, jossa jaetaan rukousaiheita. Pian olette kaikki polvillanne ja alatte rukoilla annettujen aiheitten puolesta. Vuorosi lähestyy, enää pari rukoilijaa, ja sitten sinun vuorosi. Hiki alkaa nousta niskaan. Mietit sanoja, jotka olisivat mahdollisimman hienoja ja uskottavia, ehkä jopa hengellisiä, onhan paikalla joukko ammattiuskovia, jotka hallitsevat rukouskielen mennen tullen ja takaperin.

Enää yksi ja sitten sinun pitäisi rukoilla. Mutta, apua, sanat ovat karanneet jonnekin kurkusta ulos. Äkkiä lausut yhden lauseen: Herra siunaa…Sitten se on ohi. Helpotus. Seuraava rukoilija jo täyttääkin puuttuneet aukot rukouksistasi.

Tuttua?

Miten rukouksestakin voidaan tehdä vaikeata ja ahdistavaa? Senhän pitäisi olla keskustelua hyvän Jumalan seurassa, Jumalan ystävien joukossa, vapaana ja levollisena. Jumalaa lähellä pitäisi olla hyvä olla. Siinä saa katsella ja kuunnella Rakkautta. Siinä on Herramme dynaaminen läsnäolo, joka antaa meille uusia voimia ja virvoitusta. Siinä rakennumme yhdessä Jumalan lapsijoukkona. Ja jokainen saa rukoilla tavallaan, tai jopa olla rukoilematta. Polvistua tai istua tai vaikka seistä. Siis olla ja nauttia.

Vapaassa ilmapiirissä on vapaus. Silloin voi jopa tulla profetioita, sanoja Isän sydämeltä. Sellaiseen piiriin haluaa tulla toistekin.

Kannattaa muuten lukea Raamatusta, millaisia rukouksia Vapahtajamme piti. Julkisesti lyhyitä, joskus jopa ilman sanoja. Mutta sitten Hän vietti pitkiä aikoja Isän kanssa kahden. Jumalan kauneuden katseleminen ja rakkauden kuunteleminen tuo ilon ja voiman. Myös meille, kun varaamme aikaa olla Jumalan läsnäolossa. Herran läheisyys ei ahdista.

Mainokset

Kirjoittaja: H H Hilvo

pastor, who loves to preach and teach and pray, because God is so good

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.